НОВИНИ
Home / Забавление / YouTube пусна ново „великденско яйце”
YouTube пусна ново „великденско яйце”

YouTube пусна ново „великденско яйце”

Интернет е пълен с всякакви „неща” повечето, от които са плашещи, но и голямо внимание се обръща на забавната страна на нещата. Отвреме навреме големи интернет портали като Google и YouTube внедряват увеселителни добавки като така наречените тайни „великденски яйца”. Те са скрити в скрипта на сайта команди, които при активиране стартират необичайни действия. Така например при написване в полето за търсене на Google.com командата „do a barrel roll”, ориентацията на страницата се завърта на 360 градуса. Новото „великденско яйце” е скрито във видео портала YouTube.com и представяла добре познатата ни 8-битова игра от 1980 год. Missile Command.

Активацията на това „великденско яйце” отново е изключително лесна, но за да го стартирате трябва да знаете тайната дума, а тя е….. годината, в която играта Missile Command излиза на бял свят – 1980. Може би се чудите къде точно трябва да бъде въведена тя? Отговора е колкото лесен, толкова и прикрит. За да стартирате играта Missile Command, трябва да пуснете произволно видео и докато то върви да напишете „във въздуха” 1980. Ако сте се справили правилно, видеото трябва да спре и над него да се появи ново поле с играта. Просто щракнете върху надписа „Click to Continue” и YouTube ще ви върне 33 години назад във времето. Избраното от вас видео ще се стартира заедно с играта. Условията на играта са същите като едно време – целта ви е да предпазите ракетната (по-скоро пикселна) установка от падащите метеорити. Играта е с определена продължителност, но ако ви омръзне и искате да се върнете към видеото, просто натиснете Esc бутона на клавиатурата.

Има съобщения, че „великденските яйца” не работят добре в браузъра Chrome, което е малко странно, понеже YouTube, Google, както и Chrome са собственост на един и същ интернет гигант – Google Corporation.

След като вече знаете как да стартирате играта, ви пожелаваме приятно пътуване в миналото, докато се наслаждавате на видео клиповете на любимата ви група. За да бъде пълно пренасянето във времето ви препоръчваме музика от същия период – The Beatles и техния албум от 1980 „The Beatles’ Ballads” с култовите песни „Yesterday“ и „Let It Be“.

you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*