НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Wacom обяви нови графични таблети
Wacom обяви нови графични таблети

Wacom обяви нови графични таблети

-font-b-Wacom-b-font-font-b-Intuos-b-font-Professional-Pro-Pen-Touch-SmallСлед успеха на третото поколение таблети от серията Bamboo  и професионалните модели Intuos5, Wacom подмениха изцяло гамата от графични таблети от ниския (любителски) и високия (професионален) клас. Световния анонс на новото „семейство” таблети за рисуване беше в началото на септември тази година, а от средата на месеца те могат да бъдат намерени и на българският пазар. Моделите заместващи Bamboo сега се наричат Intuos, a професионалния клас носи красноречивото име Intuos Pro.

Всъщност Wacom са решили изцяло да преустановят производството на Bamboo и да вмъкнат новите, освежени модели в Intuos гамата. Старите Intous модели, също претърпели множество подобрения, са “повишени” в Intuos Pro.

Всичко на всичко, новите модели са общо осем, като Intuos гамата е решена в сребристи цветове, а Intuos Pro запазва познатата ни вече матово-черна визия. Изключение прави единствено Intuos Pro Special Edition, в който е вплетен дизайна на любителската и професионалната серии – матово-черно работно пространство в стилна сребриста рамка.

or42740_3С новите модели от серията Intuos можете да правите скици, да обработвате снимки, да си направите персонални покани или поздравителни картички и винаги точно толкова естествено, както бихте го направили с писалка, молив или четка върху хартия.  Новият Intuos предлага препоръчани комбинации за всяко приложение, чрез своите четири експресни бутона (ExpressKeys), което улеснява работата в програмите за рисуване и дизайн. А можете и просто да персонализирате тези бутони за желани и най-често използвани от Вас команди.

Intuos Pro таблет комбинира отличните възможности за работа с чувствителната на натиск писалка и интуитивната мултитъч функция. Intuos Pro е проектиран за професионална работа и дава възможност на потребителя да разкрие изцяло творческите си способности. Чувствителната на натиск и наклон писалка позволява постигане на желаната точност и прецизност, както при традиционните четки, флумастери и маркери. Мултитъч функциите помагат за по-лесно позициониране и навигиране на работата по лесен и интуитивен начин.  С предварително дефинираните функции на бутоните (6 бутона при Small и 8 при останалите модели) можете да извлечете максимума от възможностите на приложението, с което работите. Новият софтуер за управление на таблета предлага оптимални селекции на Експресните бутони (ExpressKeys) за различните видове програми. Благодарение на тези програмируеми бутони и Touch Ring бутона имате бърз достъп до всички желани от Вас команди, а с вградената мулти-тъч функция можете много лесно и бързо да навигирате, мащабирате или завъртате изображението, както и да създадете свои собствени мулти-тъч команди.

Цялата линия Intuos е снабдена с новия модел безжични писалки, за които от Wacom гордо заявяват, че са „с по-скосена форма и нежно покритие, създаващо чувство за естествено продължение на ръката”. Като бонус към писалката японската компания предлага специални цветни пръстени за персонализация и поставка-държач с контейнер за съхранение на резервните връхчета. Те могат да бъдат сменяни от потребителя в зависимост от желанията и настроенията му. Стандартните графични таблети Intuos идват с писалка с 1024 нива на чувствителност на натиск, а Intuos Pro моделите осигуряват двойно повече – 2048 нива. Освен с високото ниво на чувствителност на натиск, продесионалната серията може да се похвали с разпознаване на 60 нива на наклон на писалката.

Wacom са помислили за удобството при работа и са интегрирали безжична свързаност между таблета и компютъра. Тя се осъществява чрез безжичен модул, който е включен в комплекта на всички Intuos Pro модели, а за по-ниският клас таблети – може да бъде закупен отделно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*