НОВИНИ
Home / Принтери и консумативи / Scribble обяви първата в света химикалка със скенер за цветове
Scribble обяви първата в света химикалка със скенер за цветове

Scribble обяви първата в света химикалка със скенер за цветове

drawingАмериканската компания, специализирана в разработка и спонсориране на иновативни проекти Scribble обяви, че ще инвестира в нов проект – първата в света химикалка способна да сканира и пресъздаде над 16 милиона цвята.

Компактната химикалка, която може не само да сканира всеки цвят, но и да го пресъздаде на лист хартия след това, спечели финансов проект, който цели да представи иновативната технология на световния пазар и да отвори изцяло нов свят от цветови възможности на бъдещите си притежатели.

Самата идея, че можете за секунда да изберете цвят от заобикалящата ви среда и моментално да рисувате с него на лист хартия, любимото ви мобилно устройство или таблет е наистина примамлива. Този последен писък в технологиите съвсем скоро може да стане масово разпространен в ежедневния живот и да промени разбиранията ни за цветовете. Устройството носи името Scribble Pen може да запазва до 100 000 цвята във вградената памет и да пресъздава повече от 16 милиона цвята.

„Scribble Pen ще е истинско улеснение за работещите в сферата на интериорния дизайн, учители, художници, фотографи. Освен това той ще помогне на далтонисти и хора изпитващи проблеми с разпознаването на конкретни цветове” коментира говорителя на компанията. „С иновативното устройство ще можете да сканирате, съхранявате, сравнявате и пресъздавате цветове на лист или таблет. Сигурни сме, че хората ще го обикнат от пръв поглед.”

Химикалката работи с помощта на цветен сензор и микропроцесор, който улавя цветовете и смесва нужното количество мастило за конкретния цвят. Тя е с компактни размери и лесно може да се побере в джоба или ръчна чанта.

parts

Scribble Stylus също влиза в плановете на компанията, като той ще може да се свързва с графичен таблет или мобилно устройство и посредством софтуер ще запаметява сканираните цветове. Потребителите ще могат да организират цветовете си в категории, който ще са лесни за търсене и сегментиране на следващ етап.

Scribble Pen и Scribble Stylus бъдат представени на българския пазар в последното тримесечие на 2014 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*