НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Microsoft пусна първото видео разопаковане на новия Xbox One
Microsoft пусна първото видео разопаковане на новия Xbox One

Microsoft пусна първото видео разопаковане на новия Xbox One

За технологичните ентусиасти нищо не е по-вълнуващо от разопаковането на чисто нов продукт, особено ако става въпрос за първото отваряне на дългоочаквано устройство. Малко нови продукти е възможно да генерират толкова шум, колкото вдигна новата конзола на Microsoft от ново поколение Xbox One. Тъй като този път производителите решиха да не предоставят конзолата си за предварителни тестове и ревюта, най-малкото, което можеха да направят, за да задоволят постоянно нарастващото очакване на потребителите, беше да пуснат собствено видео с разопаковане – и ето че то е факт.

Във видеото публикувано на официалния блог на Xbox директора на програмния отдел Лари Хръб, по-известен като Major Nelson, разопакова Xbox One и хвърля допълнителна светлина върху детайлите на игровата конзола. Сред показаните неща в комплекта е специалното издание на конзолата “Day One”, новият геймпад, обновената система за контрол с жестове от ново поколение Kinect, 4k HDMI кабел и слушалки с микрофон за комуникация по време на игра.

Xbox One with the Kinect motions sensor and the controller is pictured during a press event unveiling Microsoft's new Xbox in RedmondВидеото е с продължителност от само три минути и половина, но и те са достатъчни за най-нетърпеливите, да се запознаят с конзолата от следващо поколение X-box One. Водещият започва с пълното разопаковане на кутията, като изважда едно по едно цялото съдържание, последвано от индивидуално обяснение на съдържащото се в комплекта. Първи са инструкциите за използване, както и PVC стикер на Xbox за най-върлите фенове. Веднага след тях водещият ни запознава със самата конзола, нейния изискан дизайн, портове за свързване и системни спецификации. На пръв поглед правят впечатление няколко нововъведения – три USB 3.0 високоскоростни порта, HDMI вход и оптичен звуков изход, а самата конзола разполага с 500 гигабайтов твърд диск, 8 ядрен процесор и система за безжична свързаност. Включеният в комплекта HDMI кабел има възможност за връзка с 4k телевизори от най-ново поколение. Във видеото също така виждаме новия геймпад с над 40 подобрения, като импулсните тригери, които обещават напълно ново игрово усещане. Системата за управление чрез жестове от следващо поколение Kinect също не е за изхвърляне, предлагайки по-голям ъгъл на обхват и подобрено управление чрез жестове и гласови команди. Всички издания на конзолата ще бъдат снабдени с моно слушалкa с микрофон за комуникация по време на игра. Видеото завършва с още едно подобрение – чувствителния на докосване бутон за включване и изключване.

Някои специалисти виждат маркетингов трик в толкова подранилото публикуване на видео по разопаковането на Xbox One. Те го свързват с опитите на Microsoft да възвърне част от изгубените позиции на Xbox One спрямо най-големия си конкурент Sony Playstation 4. Така или иначе времето до излизане на пазара на двете конкуренти конзоли намалява и съвсем скоро ще можем сами да преценим коя е най-подходящата за нас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*