НОВИНИ
Home / Забавление / Kyocera изгради най-големия фотоволтаичен парк в Япония (Видео)
Kyocera изгради най-големия фотоволтаичен парк в Япония (Видео)

Kyocera изгради най-големия фотоволтаичен парк в Япония (Видео)

1101_nnms_02Кагошима, град в южна Япония, известен с активния стратовулкан Сакураджима, зеления чай и стартовите площадки за космически ракети, се сдоби с нова гордост – най-големия фотоволтаичен парк в Япония.

Наскоро производителят на електроника и смартфони Kyocera стартира чисто нов парк за зелена енергия, известен под името Kagoshima Nanatsujima Mega Solar Power Plant. Това е 70-мегаватово съоръжение, което само с помощта на слънчевата светлина е способно да генерира енергия за над 22 000 домакинства.

Решението за зелена енергия е взето поради крещящата нужда на Япония за нови източници на енергия, след като ядрените централи бяха спрени след трагедията във Фукушима през 2011 година.

Фотоволтаичния парк е построен в залива на Кагошима с директен изглед към пушещия вулкан с височина от 1 117 метра. Съоръжението с размери  1 270 712.92 квадратни метра е три пъти по-голямо от площта на Ватикана и разполага с 290 хиляди соларни панела.

Проекта е осъществен от Kyocera и още шест по-малки компании, а генерираната енергия ще бъде продавана на държавната електроразпределителна компания. След трагедията разиграла се във Фукушима японското правителство приема радикални мерки в сферата на енергетиката, като задължава електроразпределителните дружества да изкупуват 100% от енергията получена от „зелени” източници.

За да разпространи идеята за енергия от възобновими източници, японската компания Kyocera организира туристически и студентски обиколки в парка и контролните помещения.

Ако не планирате скоро пътуване до Япония, можете да погледнете промоционалното видео, разпространено от Kyocera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*