НОВИНИ
Home / Забавление / Първият голям онлайн магазин в България започна да приема плащания с Bitcoin
Първият голям онлайн магазин в България започна да приема плащания с Bitcoin

Първият голям онлайн магазин в България започна да приема плащания с Bitcoin

Къде да пазарувам с Bitcoin

tax_bitcoins-1280x960Плащанията с Bitcoin са вече достатъчно разпространени в целия свят – над 200 000 хотела в САЩ приемат виртуалната „валута”, а гиганти в интернет търговията като eBay и Amazon също обмислят интергирането на възможност за заплащане с Bitcoin. Трябва да се отбележе, че все още разплащането с биткойни не е „завладяло“ света, но скоростта на проникване на електронната валута в ежедневието е впечатляваща.

В България тепърва навлиза разплащането с Bitcoin и все още търговците приемащи Bitcoin се броят на пръстите на едната ръка. Това най-често са малки магазинчета за цветя и подаръци или семейни ресторанти и фирми, но не и големите търговски вериги.

Следвайки тенденциите в световен мащаб, е видно, че и у нас съвсем скоро големите магазини ще обърнат внимание на Bitcoin технологията. Още повече, че един от най-големите онлайн магазини за техника в България– MallBG.com от понеделник (3.02.14) добави опция за плащане с биткойн.

Една такава стъпка от един от най-големите онлайн търговци в България предполага, че и още множество сфери на бизнеса ще повлекат крак и ще включат опция за плащане с биткойн.

Най-голямото предимство на виртуалната валута са ниските тарифи за транзакции стигащи до 0.0001%, като тези такси при банкови преводи, Western Union, paypal или наложени платежи с куриерски фирми са в диапазона от 1 до 4-5%. Допълнителен бонус е и мигновенните срокове за отразяване на трансфера.

Адмирации за MallBG.com и очакваме от другите търговци да вземат пример!

Статия на тема как да се сдобием с Bitcoin очаквайте утре!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*