НОВИНИ
Home / Гейм Зона / GTA V регистрира рекордни продажби за 800 милиона долара само за първия ден
GTA V регистрира рекордни продажби за 800 милиона долара само за първия ден

GTA V регистрира рекордни продажби за 800 милиона долара само за първия ден

Grand Theft Auto реализира продажби из целия свят за невероятните 800 милиона долара още в първи ден, в който беше пусната на пазара. Данните са анонсирани от Take-Two Interactive Software фирмата, държаща правата на Rockstar Games и респективно на самата игра.

Най-новата версия на поредицата излезе на пазара на 17 септември за Xbox360 и Playstation 3. Огромния интерес изстреля играта на първо място във вечната ранглиста по продажби на дребно за първия ден.

„Всички ние в Take-Two Interactive Software сме дълбоко развълнувани от успеха и отзвука предизвикан от Grand Theft Auto 5. За пореден път инженерите и дизайнерите от Rockstar надскочиха себе си и поставиха нови стандарти за креативност, иновативност и перфекционизъм в развлекателната индустрия” с гордост заяви Strauss Zelnick, изпълнителен директор на Take-Two и допълва, че „началото на продажбите, което започна с първите минути на понеделник (00:01), е събрало геймъри от цял свят пред магазините в очакване да бъдат сред първите докоснали се до продължението на тази забележителна поредица игри (GTA).”

В Северна Америка над 8300 магазина отвориха врати точно в полунощ на неделя срещу понеделник.

Не липсват и интересни случки, които изглеждат извадени от сценария на играта. Лондонската полиция, например, арестува трима младежи нападнали гражданин, който точно излизал от магазина с играта в ръце. В Ню Йорк пък други трима изобретателни фена на поредицата се предрешили като полицаи в опит да се преборят за първите места на опашката пред магазин за компютърни игри.

За сега GTA 5 е налична само за конзоли Xbox360 и Playstation 3. Стандартното копие на играта струва $59,99, специалното издание е $79,99, а колекционерското – $149,99.

Вие снабдихте ли се вече с Grand Theft Auto 5? Какви са Вашите впечатления от играта?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*