НОВИНИ
Home / Забавление / Google пуска автоматизирано такси
Google пуска автоматизирано такси

Google пуска автоматизирано такси

Putting Google's self-driving car to testIT-гигантът Google отдавна разработва безпилотни автомобили. Първите резултати от проекта бяха обявени още през 2010 г., но производителите все още се отнасят скептично към идеята. Ето защо от компанията са решили да вземат нещата в свои ръце.

Според британския в-к Telegraph от Google вече са се споразумели с производители като Continental AG и Magna International, които да им доставят части за автомобил собствено производство. За електрониката на бъдещата кола ще отговаря Foxconn. Решението на Google е резултат от отказа на водещи автопроизводители да сътрудничат за създаването на безпилотен автомобил. От Daimler AG са отклонили предложението с обяснението, че предпочитат да насочат усилията си към системи за безопасност, които отменят водача само частично.

Според слуховете Google работи в две направления. Единият проект предвижда създаване на собствена автомобилна марка, а другият – производство на роботизирани таксита. На първо време в таксиметровите коли за всеки случай ще има водач, а впоследствие ще станат напълно автономни.

В момента Google тества технологиите си в модифицирани автомобили на Toyota. По оценка на експерти всяка от тези коли струва над $150 000. След старта на серийното производство обаче цената им трябва да спадне драстично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*