НОВИНИ
Home / TV, HiFi и Проектори / DELL UltraSharp U2913WM (Ревю)
DELL UltraSharp U2913WM (Ревю)

DELL UltraSharp U2913WM (Ревю)

DELL UltraSharp U2913WM – професионален монитор без компромиси

2

Докато повечето широкоекранни монитори предлагат пропорции от 16:9, DELL UltraSharp U2913WM се осмелява да бъде различен – той е първият ултраширокоекранен монитор със своите пропорции от 21:9, на който правим ревю.

Той използва професионален IPS панел с матово покритие против отблясъци и изглежда наистина внушително върху работното бюро. Dell U2913WM не е по-висок от стандартния си 23-инчов събрат, нито по-дебел, но за сметка на това е с почти 7 инча по-широк, което и определя нетипичната му резолюция от 2,560 x 1,080.

В началото този ултраширок монитор може да Ви се стори смущаващ. При положение че работната височина на дисплея е стандартна FullHD 1080p, а активната ширина е 2560 пиксела десктопа на операционната система изглежда като пощенски плик. Въпреки това, след известно време употреба се привиква към него както към два обикновени 1,280 x 1,024 монитора поставени един до друг. Широчината му позволява поставянето на два прозореца, примерно Word и уеб браузър, един до друг и по този начин увеличава работната производителност. Друга полезна функция предоставена от Windows е „Snap”, която разделя монитора на две различни работни площи за по-ефективен мултитаскинг.

3Що се отнася до развлечение, широчината на DELL UltraSharp U2913WM може да се окаже както плюс, така и минус. Игри като Battlefield 4 и Crysis 2 изглеждат просто фантастично, давайки синематографично преживяване, което Ви поглъща напълно. Размера на екрана е също така перфектен за филми с формат 2.33:1, изпълвайки изцяло екрана. При филми с формат 4:3 и 16:9 обаче голяма част от екрана е закрит от типичните черни ленти в горната и долната половина на екрана.

Качеството на дисплея е отлично. Със стандартни настройки U2913WM достига максимална яркост от 349 cd/m2, контраст 1,170:1, цветова температура 5,920K и средни стойности на Delta E от само 2.1.

По отношение на интерфейса, U2913WM разполага с D-SUB, DVI, HDMI и DisplayPort входове, както и „DisplayPort passthrough” и 3.5 мм аудио изход. Освен това има 4 вградени USB 3 порта – 2 странични и още 2 отзад. Друга силна страна на монитора е възможността за ръчно променяне на височината на стойката и хоризонталния наклон.

Освен всичко останало, като уверение за качеството на монитора производителите от DELL са предвиди 3 години гаранция, включваща и дефектирали пиксели. Широката работна площ и дългия гаранционен срок правят този модел предпочитана за професионална офис употреба. Цената му в България варира около 900-950 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*