НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Blizzard затваря аукционите в Diablo III
Blizzard затваря аукционите в Diablo III

Blizzard затваря аукционите в Diablo III

gallery_1_17_46849Днес от Blizzard официално обявиха плановете си да прекратят съществуването и на двата вида аукциони – този с реални пари и този със злато от играта. Решението идва с подготовката на първия експенжън Reaper of Souls, който включва обновена система за така нареченото „плячкосване” или по-просто предметите, които падат при убиване на чудовищата в играта.

В публикация в официалния блог на Battle.net, производствения директор на Diablo III Джон Хай заявява, че първоначалната идея на аукционите е била да осигури удобен и сигурен начин за размяна на предмети, но въпреки предимствата на системата и факта, че много играчи по света се възползват от нея, тя изменя цялостната идея на играта, а именно убиването на чудовища за „плячкосване” на предмети.

„Още от първото включване на играта не ми допадна идеята на аукционната система. Играча, имайки възможност моментално да се сдобие с най-добрите предмети за неговия клас губи удоволствието от играта и от това да ловуваш чудовища за „плячкосване” на предмети. Първоначално странях от лесния начин за получаване на предмети възможно най-дълго, но за да се съобразя с останалите членове на нашата гилдия, с която играех онлайн, имаща предмети от най-високо ниво, трябваше да си закупя предмети отговарящи на техните.” се казва още в изявлението на Джон Хай.

Новата система за плячкосване, която ще дойде с първия експенжън Reaper of Souls и ще се нарича Loop 2.0, което е и заиграване с името и означава „плячкосване за всички”. В него предметите ще падат по-рядко, но ще отговарят на нивото и класа на играча и възможностите за уникални предмети се увеличават драстично.

Аукционната система ще бъде спряна на 18 март 2014, така че играчите да имат достатъчно време за реакция и завършване на желаните от тях сделки.

Какво мислите Вие за аукционната система и нейното спиране? Ще донесе ли повече наслада от играта?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*