НОВИНИ
Home / Хардуер / ASRock Bitcoin Mining дъно поддържащо до 6 видеокарти
ASRock Bitcoin Mining дъно поддържащо до 6 видеокарти

ASRock Bitcoin Mining дъно поддържащо до 6 видеокарти

or44921_4H61 Pro BTC и H81 Pro BTC – бъдете истински миньор

Наскоро производителите ASRock пуснаха на пазара два вида дънни платки специално предназначени за Биткойн майнинг. Всяко от тях поддържа до половин дузина видеокарти, позволявайки ви да „копаете” виртуална валута, както правят професионалистите. С ASRock H61 Pro BTC и H81 Pro BTC ще можете да изградите една истинска Биткойн ферма.

Но нека започнем от самото начало. Ако сте изпуснали цялата истерия около Биткойн технологията в последните месеци, това кратко видео отдолу ще ви обясни с няколко думи какво е Биткойн и как се „копае” за Биткойн.

В началото на 2013 година цената на един Биткойн се равняваше на 30 щатски долара, а днес тя лавира между 700 и 900 долара. Безброй онлайн магазини, хотели и други търговски обекти предлагащи обществени услуги вече приемат виртуалната валута като редовно платежно средство, а предимствата на една такава децентрализирана валутна система все повече навлизат в ежедневния живот. Така че, ако се чудите дали Биткойн е за вас, по добре запретвайте ръкави и се хващайте да „копаете”.

Във всеки случай, ако сте решили да се захванете сериозно с този бизнес, трябва да имате една от двете дънни платки произведени от ASRock специално за това предназначение. И ASRock H61 Pro BTC, и ASRock H81 Pro BTC са снабдени с по 6 PCi-E слота и 4 допълнителни конектора (молекс) за захранване. Главната разлика между двете дъна е сокета за процесор – H61 Pro BTC е LGA1155 сокет с поддръжка на процесор до Ivy Bridge, а H81 Pro BTC е LGA1150 за процесори до Haswell.

Дори и да не сте заинтересовани от тези модели, е интересно, че един от най-големите производители на дънни платки в бранша – ASRock мисли „outside the box” и предлага уникални решения. В бъдеще се надяваме да видим подобно мислене и от други производители-гиганти в сферата си.

Вижте къде можете да пазарувате с Бикойн в България

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*