НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Шведски отбор спечели 1.4 милиона долара от турнир по Dota 2
Шведски отбор спечели 1.4 милиона долара от турнир по Dota 2

Шведски отбор спечели 1.4 милиона долара от турнир по Dota 2

Пред около 1700 екзалтирани фена шведския отбор по електронни игри The Alliance спечели турнира The International провел се в Сиатъл от 7 до 11 август 2013. В четиридневния турнир участие взеха шестнайсете най-добри отбора от цял свят, играещи фантастичната, бойна игра Dota 2.

Хиляди фенове се стекоха в Неделната нощ, за когато беше насрочена финалната битка, за да наблюдават двубоя между отбора на The Alliance и украинския отбор Natus Vincere. На огромен екран бяха показани трите победи на шведите, които им гарантираха наградния фонд от 1.4 милиона долара. Турнирния правилник определя победителя по схемата три победи от общо пет двубоя.

The Alliance Team

The Alliance Team

Символичния трофей – масивен зелен щит (символичен на фона на наградния фонд) беше връчен от Дъг Лумбарди, говорител на компанията отговорна за създаването на Dota 2 – Valve, под непрестанни аплодисменти от събрата се тълпа и дъжд от зелени конфети. В речта си по награждаване Дъг Лумбарди изтъкна, че по статистика на компания над 5.4 милиона души по цял свят играят Dota 2 и всеки един от тях мечтае да бъде най-добрият и естествено да спечели наградния фонд на турнира. Хиляди играят Dota 2 по 8 и повече часа дневно, но малка част от тях стават звезди в жанра като Loda, капитана на отбора победител. Победителите признават, че до голяма степен за победата са им помогнали геймърските продукти на Razer, които са и едни от спонсорите на отбора.

Производителите от Valve са предоставили 1.6 милиона от общия награден фонд в размер на 2.9 милиона, като останалите пари са събрани от феновете, платили по 10 долара за пропуск и интерактивен гид. Седемте отбора подгласници на победителя си делят останалите 1.5 милиона долара от наградния фонд.

Интересен факт е, че играта продължава да трупа популярност и нови фенове. Неделният финал е бил гледан онлайн от над 270 000 фена от Англия, Китай, Корея и Русия. Точната бройка на всички наблюдавали битката не може да бъде изчислен, тъй като има сведения за телевизионни канали в Азия излъчващи финала на живо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*