НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Четец за електронни книги NOOK Simple Touch Glowlight
Четец за електронни книги NOOK Simple Touch Glowlight

Четец за електронни книги NOOK Simple Touch Glowlight

nook4Конкуренцията в света на електронните книги е все по-разгорещена. Електронния четец NOOK Simple Touch лавинообразно набира популярност сред модерните четящи хора и съвсем скоро от алтернатива на Kindle може да се превърне в първенец сред конкурентите си. Снабден с WiFi конекция, той лесно може да сваля безплатни книги от интернет или  e-book магазини. Интересна функция, която го издига във върховете на e-book индустрията, е така наречената „LendMe®“ функционалност, която дава възможност на притежателите на NOOK Simple Touch да споделят книги помежду си.

Тялото на NOOK Simple Touch е пластмасово, но въпреки това придава чувство за здравина и стабилност. Важен аспект за всеки електронен четец е качеството на екрана, който в случая е 6 инча и отразяването на светлина е по-слабо от колкото на останалите четци. Това прави четенето по-лесно без значение от осветеността, дори и при силна слънчева светлина. Екрана на NOOK Simple Touch възпроизвежда 16 различни гами на сивия цвят, като потребителя може ръчно да избере предпочитаната от него за цвят на текста. Шест различни шрифта и седем големини на текста са на разположение в NOOK Simple Touch.

nook3NOOK Simple Touch се предлага в две разновидности – с вградена подсветка и без подсветка. GlowLight е наречена технологията за осветяване на екрана. Тя се състои от малка лампичка в горния панел на екрана и може лесно с едно движение да се регулира силата на осветеност или да се изключи напълно.

Впечатляващото в NOOK Simple Touch е броя на книгите, списанията и вестниците, които могат да бъдат свалени. Каталогът от заглавия е най-големия на съвременния пазар на електронни книги и медии. NOOK Simple Touch възпроизвежда най-разпространения формат електронни книги – ePub, за разлика от Amazon Kindle. Това дава достъп до над един милион безплатни заглавия в интернет.

Основно предимство на NOOK Simple Touch пред конкурнцията е батерията. С едно нейно зареждане потребителят ще може да чете книги над два месеца без прекъсване. Габаритите на устройството са 165 x 126,6 x 12 мм, а теглото е впечатляващите 197 гр, което го нарежда сред най-леките на пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*