НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Четец за електронни книги Amazon Kindle Paperwhite
Четец за електронни книги Amazon Kindle Paperwhite

Четец за електронни книги Amazon Kindle Paperwhite

Kindle Paperwhite е поредният продукт на американския интернет гигант Amazon. Kindle е серия четци за електронни книги специално предназначени за четене на електронни издания на книги, вестници, списания, блогове и други видове електронни медии. Хардуерната платформа разработена от Lab126, дъщерна фирма на Amazon.com, започва живота си в първия модел през 2007 година известен просто като Kindle. Оттогава насам, поради невероятния си успех, е последван от още шест модела, всеки от които все по-усъвършенстван и по-функционален. Уникалността Kindle е E Ink дисплея (електронно мастило), който не напряга очите при четене и е свръх икономичен (с едно зареждане може да четете до 8 седмици).

k1Paperwhite е пета генерация Kindle. Той е едно от тези устройства, които не се нуждаят от постоянни ъпгрейди. Формата на електронните книги е стандартизиран, което пък означава, че ще можете да четете всички книги, вестници и списания без значение от датата на издаване. Kindle Paperwhite предлага подобрен екран, тъчскрийн и напълно нов набор от функционалности,  в сравнение с предшественика си от четвърта генерация Kindle 4. Потребителите твърдят, че въвеждането на тъчскрийн технологията е огромна стъпка напред и спомага за по-добра концентрация върху екрана и по-специално върху текста.

Kindle Paperwhite е снабден с Wi-Fi връзка, а отделни модели имат възможност за 3G свързаност. Kindle Paperwhite 3G се предлага в два варианта – със специални оферти и без специални оферти. Kindle Paperwhite е също две вариации със специални оферти и без специални оферти.

Разбира се, голямата разлика спрямо предния модел е осветеността на екрана и по-високата резолюция. Технологията за осветяване на дисплея е иновационна, като осветителния панел е насочен към екрана, а не към вашите очи. Това означава, че ще можете да четете дори и в тъмни помещения, без нуждата от нощна лампа или фенерче. Друг основен плюс на осветеността е начина на осветяване – с миниатюрна лампичка, която не променя цветовете на текста или изображението.k2

Поради наличието на тъчскрийн, от Kindle са премахнали изцяло всички бутони. Оставен е само този за включване и изключване от долната страна на устройството. Разгръщането на страниците е по-бързо и става чрез леко докосване по лявата или дясната страна на екрана, което спомага за концентрацията на четящия – спестява се процеса на търсене на подходящия бутон. Докосване по горната страна на екрана пък изкарва системното меню. Просто задържане на пръста върху непозната дума ще намери и извади дефиницията и. Можете да маркирате или споделяте текст по същия начин. Текста е по-четлив спрямо предходните модели, като PPI e повишено от 169 на 212.

Системното меню на Kindle Paperwhite дава мигновен достъп до архива с заглавия в паметта на четеца, онлайн базиран източник или до магазина на Amazon. Настройките на осветеността са също в системното меню, като дават възможност за повече или по-малко светлина в зависимост от помещението, в което се намирате. Можете да избирате вида на така наречената „библиотека“ между списък с текстови заглавия или корици. Чрез създаване на ваши собствени колекции от книги, можете да организирате „библиотеката“ си по свой вкус. Също от настройките можете да зададете „airplane mode“, което ще изключи WiFi и 3G конекциите.

k3„Time to Read“ и „X-Ray“ са две интересни нововъведения в Kindle Paperwhite. Първото ви изгражда и представя статистика за времето за четене, скоростта на четене и впоследствие изчислява колко време би отнело прочитането на книгата. „X-Ray“ ви дава допълнителна информация за важните герои от книгата, която четете, разбира се, ако дадената книга поддържа тази функция.

Размерите на устройството са 170 x 117 x 9.1мм, а с тежестта си от 212 гр. е сравнително по-леко от повечето книги на пазара.

Всичко това, плюс атрактивната цена, прави Amazon Kindle най-продаваният e-book четец в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*