НОВИНИ
Home / Забавление / Топ 10: Най-рискови известни личности в интернет
Топ 10: Най-рискови известни личности в интернет

Топ 10: Най-рискови известни личности в интернет

Компанията за дигитална сигурност McAfee наскоро оповести резултатите от своята ежегодна класация за най-рискови търсения на известни личности в интернет. В традиционната кампания най-често попадат звезди от така наречената поп култура – спортисти, музиканти, политици, комедианти и холивудски актьори и актриси. Ето и резултатите за 2013:

10. Десета позиция се държи от актрисата Ема Робъртс. Тя играе главната роля в нашумялата наскоро комедия „Семейство Милърс” (We’re the Millers). От McAfee заявяват, че при търсене на снимки и съдържание за сваляне шансът да попаднем на сайт със спам, вируси и софтуер за шпиониране и копиране на пароли е 9,8%. Това прави една на всеки десет страници потенциално опасни.

10

9. С вероятност от 9.9% за попадане на злонамерен интернет сайт, една позиция по-нагоре в класацията се подрежда апетитният модел Адриана Лима.

9

8. Търсейки информация за звездата от сериала „Момчетата от Медисън Аваню” Джон Хам има 10% шанс да се натъкнем на нежелани вируси и спам.

8

7. Поп певицата Бритни Спиърс ни очаква на седмата позиция с нейните 10,1% вероятност да намерим не това, което търсим. Самото и присъствие в тази анкета показва, че доскорошната любимка на тинейджърите не е напълно забравена, въпреки противоречивото и поведение през последните години.

7

6. Американската певица и автор на песни Кати Пери е класирана на шесто място. От McAfee определят шанса при търсене на новини и снимки за нея да попаднем на „лош сайт” на 10,4%.

6

5. Мургавата звезда от блокблъстера „Аватар” Зои Салдана се нарежда една позиция над Кати Пери с минимална преднина – 10,5%.

5

4. Четвъртото място се заема от една наистина поливалентна личност. Кейти Грифин е актриса, писател и продуцент и освен от епизодичната си роля в „Криминале” на Тарантино, тя е по-позната на американската публика от редица участия в сериали.

Kathy Griffin Arrives For The Letterman Show

3. Коя класация би минала без очарователната Сандра Бълок? McAfee я нареждат на трето място с 10,8% шанс да Ви отведе до нежелана дигитална болест. Нас ако питате, тя трябва да държи неизменно първата позиция.

3

2. Аврил Лавин – певица и дизайнер – на 12,7% ще зарази устройството Ви със злонамерен софтуер или ще ви залее с „непоискано” рекламно съдържание. Но кой би търсил информация за нея?! 🙂

2

1. Според McAfee най-заразна звезда в интернет е дъщерята на Фил Колинс – Лили Колинс. При нея процентната вероятност да Ви отведе до спам или вирус „сайт” е невероятен – 14,5%. Щерката на Фил Колинс е обещаващ талант в киното и журналистиката.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*