НОВИНИ
Home / Принтери и консумативи / Серия „L“ принтери на EPSON със система за непрекъснато подаване на мастило
Серия „L“ принтери на EPSON със система за непрекъснато подаване на мастило

Серия „L“ принтери на EPSON със система за непрекъснато подаване на мастило

Революция в света на печатните технологии. „Невероятно, удивително“ дивят се потребителите. „По-бързи, по-лесни за употреба, по-надеждни, по-изгодни“ е анонса на EPSON за серията принтери „L“. И всичко това благодарение на иновативната система за непрекъснато подаване на мастило – CISS (Continuous Ink Supply System). Системата е предпочитана от фирмени и бизнес клиенти, тъй като чрез нея себестойността на направените копия е изключително ниска.

sСистема за непрекъснато подаване на мастило е автоматична система за презареждане на мастило. Това е метод за доставяне на голямо количество мастило в сравнително малки мастиленоструйни печатащи глави. Презареждането с мастило е лесно – директно преливане от тубички с мастило в резервоара на системата. Резервните тубички с мастило са изключително евтини. Като изключим нуждата от непрекъснато купуване на нови глави с чип себестойността на направените копията стремглаво пада.

 

Ако искаме да бъдем искрени със себе си, трябва да отблележем, че CISS не е реално толкова нова технология. До сега тя се предлагаше, като надстройка към принтерите от неоторизирани сервизи. Това означава, че след манипулацията отпада гаранцията на принтера. Потребители, възползвали се от услугата, се оплакват от ненадежността и последвалите проблеми – разлив на мастило, засъхване на мастило в принтера и тн. Тези проблеми не могат да бъдат избегнати при принтери, които не са фабрично пригодени за системата за непрекъснато подаване на мастило. Тук е и главното предимство на „L“ сериите на EPSON – принтера е фабрично произведен с такава система.

EPSON предлага пет модела с фабрична система за непрекъснато подаване на мастило:

1Мастиленоструен принтер EPSON L110

EPSON L110 е най-базовият модел принтери с фабрично вградена система за непрекъснато подаване на мастило. Резолюцията на печат е 5.760 x 1.440 dpi, а скоростта – 27 страници на минута. Използва четирите основни цвята Black, Cyan, Yellow, Magenta. Той е идеалното предложение за домашен принтер.

 

2Мастиленоструен принтер EPSON L300

EPSON L300 е вторият принтер от серията L с фабрично вградена система за непрекъснато подаване на мастило. Резолюцията на печат е отново 5.760 x 1.440 DPI, но скоростта е повишена – 33 страници на минута. Използва четирите основни цвята Black, Cyan, Yellow, Magenta. EPSON препотъчват този модел за малки фирми и офиси.

 

3Мастиленоструйно многофункционално устройство EPSON L210

EPSON L210 е най-ниския клас многофункционално устройство. Характеристиките му за печат са като на EPSON L110 – резолюция на печат 5.760 x 1.440 DPI и 27 стр. в минута. Цветовете са Black, Cyan, Yellow, Magenta. Многофункционалността му се изразява в наличието на скенер и копир. Резолюцията на сканиране е 600 DPI x 1.200 DPI, а скоростта при 300 DPI е 2,4 msec/line и  при 600 DPI – 7,2 msec/line.

4Мастиленоструйно многофункционално устройство EPSON L355

EPSON L355 е среден клас устройство. Характеристики за печат са като на EPSON L300 – резолюция на печат 5.760 x 1.440 DPI, скорост – 33 стр. в минута. Цветовете са Black, Cyan, Yellow, Magenta. Скенера е по-усъвършенстван с резолюция на сканиране 1.200 DPI x 2.400 DPI. Скоростите на сканиране са като при EPSON L210. Има и функционалността на копир. Достъп до интернет чрез WiFi.

5Мастиленоструйно многофункционално устройство EPSON L550

Най-високият клас многофункционално устройство. Характеристиките са като на EPSON L355, като допълнителна функция тук е наличието на цветен факс. Интегрирани са някои бизнес функции като Ethernet свързаност и възможност за мобилно или облачно принтиране от разстояние. Перфектното мултифункционално устройство за малки и големи офиси.

 

inkoМастила за принтери EPSON от „L“ серия

Мастилата за презареждане на резервоарната система се предлагат в тубички от по 70 ml. и са достатъчни за 4000 копия. При цена от около 15 лв. на бутилка себестойността на направените копия е изключително ниска. Цветовете са Black, Cyan, Yellow, Magenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*