НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Самсунг регистрира повече продажби на смартфони от Nokia, Apple и LG взети заедно
Самсунг регистрира повече продажби на смартфони от Nokia, Apple и LG взети заедно

Самсунг регистрира повече продажби на смартфони от Nokia, Apple и LG взети заедно

Корейския производител на мобилни устройства държи 29% от пазара за третата четвърт на 2013, според водещи анализатори

Идва края на годината, а с нея и анализите и равностметката на реализациите. За Samsung те са повече от радващи – Корейската фирма е регистрирала рекордни продажби за третата четвърт на 2013 – 120,1 милиона смартфона.

Анализите сочат 17% ръст на глобалните продажби на смартфони в сравнение със същия период на отминалата година. 29% е делът на корейската фирма от всички продажби в цял свят. Това се дължи на Samsung Galaxy 3 и на масовите устройства от по-нисък клас като Galaxy Y.

Второто място с 15.5% все още се държи от шведската компания Nokia, която наскоро беше купена от друг гигант в информационните технологии – Microsoft. На трето място се подрежда Apple със „скромните” 4,4%.

Числата показват спад за Nokia спрямо 2012 година въпреки големия успех и търсене на серията Lumia. За сметка на това, конкурентите на Microsoft – Apple бележат ръст от 26% в глобалните продажби сравнено със същия период на 2012. Дори още по-голямо покачване се очаква след излизането на новия модел iPhone 5S.

Най-голямата изненада, която анализаторите ни поднасят е петата позиция на доскоро неизвестната в България марка Huawei. Те държат 3,5% от световния пазар на „умни” телефони с 14,6 милиона продадени устройства.

Общо 418 милиона смарфона за били закупени в глобален мащаб през третата четвърт на 2013.

mobile-phone-strategy-analytics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*