НОВИНИ
Home / Забавление / Радиостанции от Cobra Electronics Corporation
Радиостанции от Cobra Electronics Corporation

Радиостанции от Cobra Electronics Corporation

Случвало ли Ви се е да сте на ски, на излет, маутин байкинг или каква да е друга активност в планината и да се изгубите от главната група? Колкото и разпространени да са мобилните телефони в днешно време, те не навсякъде имат обхват. В такъв случай, на помощ идват радиостанциите или така наречените уоки-токита. Те са най-сигурният източник на комуникация в открита среда, тъй като не зависят пряко от трето устройство-посредник на връзката. Станалото нарицателно за радиостанции уоки-токи в буквален превод от английски означава върви-и-говори.

Отскоро на българският пазар навлезе водещия производител на радиостанции в Америка – Cobra Electronics Corporation. С повече от 50 години опит в сферата на двупосочните радиостанции, радарни/лазерни детектори, мобилни навигационни системи, корабни електроники и др. Cobra се налага като най-надеждната и предпочитана марка в САЩ. Техните продукти са по витрините на над 40 000 магазина в Северна Америка, а от скоро могат да бъдат намерени в Европа и по специално в България.

Гамата от радиостанции на Cobra у нас е представена от 3 преносими модела (MT-117, MT600-2, MT975-2), една морска система за радиокомуникация (F80-B) и хендсфри аксесоар.

1Радиостанции Cobra MT 117 са закачливо намигване към хората, обичащи нестандартното. „Бонбоненорозова“ им визия предизвиква неизменна усмивка. В допълнение радиостанцията притежава всички стандартни функции на уоки-токи моделите в своя клас. Обхватът им е до 5 км, работи на 8 канала. Осветеният дисплей дава бърза и лесна информация за статуса по време на работа, а функцията за регулиране силата на звука е удобен инструмент за нагласяне в избран от потребителя диапазон на шума. Енергоспестяващият режим се задейства автоматично, когато устройството не се използва в рамките на 10 секунди.

2Cobra MT 600-2 са компактни, леки и удобни за ползване. Обхватът им е до 5 км, с 8 канала за връзка и общо 121 частни кода, разделени на 38 CTCSS и 83 DCS подкодове. Устройството притежава функция за разширяване на обхвата – MAX Range Extender, която позволява достигането на максимален обхват. Функция VOX позволява активирането на радиостанцията чрез говор, при използването на hands-free. Осем презареждащи се NiMH батерии са включени в комплекта, заедно със зарядно устройство, снабдено с два накрайника, което позволява зареждането само на едната или едновременното зареждане на двете радиостанции.  Функцията Baby Monitor дава възможност за дистанционно следене на шумовете, причинени от дете и се активира при наличието на звук. Устройството е снабдено с щипка за закрепване на колана и с възможност за заключване на клавиатурата за още по-голямо удобство.

3MT 975-2VP EU е по-високият клас PMR радиостанции на Cobra, който може да работи в два различни режима – стандартен режим с всички функции на традиционен PMR446 приемопредавател или в режим на бебефон. Комплектът включва две компактни, удобни и многофункционални радиостанции от висок клас, с обхват до 12 км, 8 канала за връзка, 121 частни кода, осветен дисплей, възможност за включване на hands-free с функция VOX, функция Baby Monitor, зарядно устройство и 8 презареждащи се NiMD батерии.

4Морската система за радиокомуникация Cobra F80-B е от най-висок клас и е предназначена както за малки рибарски лодки, така и за авантюристи предприели околосветско пътешествие по вода. Тя е снабдена с богато разнообразие от полезни функции, невиждани до сега във VHF радио, като „Rewind-Say-Again”, която записва до 20 секунди от последното аудио съобщение и го повтаря. F80-B притежава Class-D DSC функционалност и предоставя подобрена производителност при DSC обаждания. В комлекта има включена книжка с всички интернационални канали за комуникация на седемте континента и „International 10 NOAA” канали за прогноза за времето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*