НОВИНИ
Home / Забавление / Пътешествие в близкия космос за $75 000
Пътешествие в близкия космос за $75 000

Пътешествие в близкия космос за $75 000

Космическият туризъм е гореща тема в последните години, а богаташи се надпреварват кой ще отиде по-далече и ще плати по-голяма сума пътуването. $ 20 милиона струва приключението в открития космос.

Ако нямате възможност да платите такава сума, а все пак искате да погледнете земята отвисоко, можете да се възползвате от новата програма на „World View Enterprises” за пътешествия в близкия космос. Това удоволствие ще ви струва „скромните” $75 000 за издигане в капсула на височина до 35 км над земната повърхност.

Разбира се, обикновен балон с горещ въздух няма да свърши работа. Концепцията на „World View Enterprises” включва масивен балон с хелий, носещ капсула с осем души на борда. Пътниците ще могат буквално да пътуват по къс ръкав, т.е. няма да имат нужда от специална, ограничаваща движенията екипировка по време на полета.

От Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ са обещават пълно съдействие на програмата за комерсиални космически пътувания. В същото време от FAA са категорични, че космическата капсула трябва да отговаря на всички изисквания за безопасност на полета за надморското равнище, на което ще се извиси.

Макар проекта да е все още концептуален, „World View Enterprises” започна усилено да рекламира полета с балон до „ръба на космоса”. Очаква се пътешествието да струва около 75 000 долара, а пътниците ще прекарат около два часа на най-високата точка, наблюдавайки земната сфера.

„World View” не са обявили все още дата за първия полет, но вече тече усилена работа по изработката на капсулата. Едва ли ще мине много време преди да чуем за първите тестове и обедното меню очакващо първите пасажери. Ако наистина искате да се извисите до „ръба на космоса”, най-добре започнете още сега да събирате сумата.

worldview1_610x386

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*