НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Програмируема геймърска клавиатура Logitech G19
Програмируема геймърска клавиатура Logitech G19

Програмируема геймърска клавиатура Logitech G19

Клавиатурата Logitech G19 е наследника на култовата Logitech G15 и е на първо място във всички класации за геймърски клавиатури. Тя е от най-високия клас гейм аксесоари на швейцарската компания Logitech. Целият екип на PCmag.bg е върл фен на техните геймърски продукти и по-специално на клавиатурата G15. Изтъркали сме клавишите на предшественика G15 с не една и две игри по време на обедните почивки.

g191Докато старият модел G15 е снабден с двуцветен LCD дисплей непосредствено над функционалните бутони (F1-F12), новият G19 идва с пълноцветен LCD екран с максимална резолюция от 320х240. С такава резолюция могат да се похвалят смартфоните от среден клас. На това „екранче“ имате възможност да пуснете любимият си YouTube канал и да гледате видео клипове, дори докато се биете с някой от босовете на World of Warcraft. От Logitech специално са интегрирали 11 различни апликации за LCD дисплея като: часовник, мониторинг на производителността на компютъра, RSS reader, фото и видео плейър, възпроизвеждане на YouTube видео и тн.

Клавиатура Logitech G19 е програмируема също като G15 и с времето и набъбване на каталога програми има реалната възможност да достигне и дори надмине успеха на предшественика си. Всичко това плюс елегантния дизайн прави новата геймърска клавиатура на Logitech идеалното допълнение към елитните компютърни игри.

Оставяйки настрани екрана за момент, самата клавиатура е значително по-впечатляваща от последната версия на G15. Основния дизайн на клавишите е пригоден за лесно и точно натискане в добавка със същите дванадесет геймърски (G) клавиша вляво. Както и при G15, G19 дава възможност за три различни режима на G клавишите, което прави общо 36 ефективно програмируеми клавиша. Друга интересна функция е ръчното изключване на Windows бутона, което предотвратява случайно излизане от игровия прозорец. Ново в тази клавиатура е и програмирането на функция и разпознаването при натискане пет пъти последователно на клавиш.

Новост при G19 е добавянето на два USB 2.0 порта на клавиатурата, като при G15 те бяха версия 1.1. Всеки боравещ с трансфер на големи по размер  файлове би изпитал улеснение чрез това.

Това, което ще зарадва геймърите най-много е възможността за персонализиране на клавиатурата, чрез избиране на фонов цвят за осветеност на клавишите измежду каталог от 16 милиона цвята. Така за различните игри и различните програми на G клавишите може да бъде поставен различен цвят и предпоставките за бъркане на клавишите да са по-малко.

Logitech G19 има вградена поддръжка за 46 различни игри, което означава, че ще може да следите статистиките на играча си, да виждате допълнително видео от играта, ще следите състоянието на амунициите си и др.

В общи линии, и ние, както всеки себеуважаващ се журналист от IT сферата, сме склонни категорично да поставим отлична оценка на тази мултифункционална, програмируема геймърска клавиатура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*