НОВИНИ
Home / Забавление / За 60 секунди в интернет…
За 60 секунди в интернет…

За 60 секунди в интернет…

Живота до скоро се делеше на реален и виртуален. През последните години обаче, с навлизането на все повече дигитални устройства във всекидневната рутина, границата започва да избледнява. От понятия като виртуални реалности навлизаме в сферата на реални виртуалности. Някои хора приемат интернет пространството за по-реално от реалността. По данни на водещия производител на мрежови решения Cisco до 1 Август 2013 г. има над 10 милиарда устройства свързани към световната мрежа и бройката се увеличава с 80 с всяка изминала секунда. Прогнозите са за 50 милиарда до 2020 г.

През недалечната 2000 г. времето прекарвано в интернет от средностатистическия потребител е било между 30 и 90 минути на ден. Днес то е главоломно нараснало до 4-6 часа дневно. Да не говорим за хората, чиято работа е обвързана с компютър. Чудили ли сте се какво се случва в интернет в рамките на 60 секунди? Qmee, онлайн базирана фирма занимаваща се с обработка на данни от интернет, ни предлага интересна статистика за поведението на потребителите в киберпространството.

Пристъпваме директно към числата, за да не отнемаме много време от вашите 60 секунди. 2 милиона търсения в Google; 72 часа видео бива качено в Youtube; 41 хиляди поста на секунда, 1.8 милиона харесвания и 350 GB данни във Facebook; 1.4 милиона разговора в Skype; 278 хиляди съобщения в twitter; $83.000 продажби в Amazon; 3.600 снимки биват качени в Instragram всяка секунда; 204 милиона имейла изпратени в рамките на 60 секунди; 571 нови уебсайта виждат бял свят; 15.000 песни се свалят от iTunes. И това е само една малка част от статистиката, която практически не може да обхване абсолютно всички сайтове, блогове, апликации и интернет услуги в киберпространството. Ако Cisco са прави в прогнозите си за 50 милиарда устройства свързани към интернет към 2020 г., можем да очакваме огромен ръст в числата в близките години.

Мислите ли, че виртуалното може да замести реалното и по този път ли сме тръгнали? Вашето мнение е важно за нас! Споделете в коментарите отдолу вашата визия за бъдещето на интернет.

stats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*