НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Серия графични таблети Wacom Cintiq
Серия графични таблети Wacom Cintiq

Серия графични таблети Wacom Cintiq

Wacom е световна компания за разработка и производство на графични таблети, базирана в Китай, но има и главни представителства във Ванкувър (Канада), Вашингтон (САЩ) и Крефелд (Германия). Името на компания е съставено от две думи – Wa означаваща хармония и Komu – компютър. „Хармоничен компютър” е правилното словосъчетание за продуктите на китайската фирма. Графичните таблети на Wacom са мечта за всички професионалисти работещи в сферата на 3D дизайна, анимацията, компютърните игри, промишления дизайн и визуалните ефекти, които не са склонни да правят компромиси с качеството на изображението. Те са предпочитани заради качествените таблети, даващи усещането за работа върху платно и отличната производителност на патентованата безжична писалка, която не се нуждае от батерия.

Серията графични таблети Cintiq са снабдени с LCD интерактивен екран и превръщат работата в истинско удоволствие. Те предоствят всички предимства на работата в цифров формат, докато в същото време репликират усещането за работа с действителна четка и платно. Писалката е чувствителна на натиск и наклон, а сменяемите връхчета я превръщат в перфектната мултифункционална четка, маркер, молив, химикал, спрей и т.н.

Тук ще разгледаме 3 модела от линията професионални графични таблети Cintiq на Wacom – Cintiq 13HD, Cintiq 22HD и Cintiq 24HD.

1Графичен таблет Cintiq 13HD

Cintiq 13HD е интерактивен дисплей – таблет с компактен и тънък дизайн. Както и при другите модели от серията Cintiq, потребителят може лесно и удобно да твори директно върху 13,3-инчовия HD дисплей.  На пръв поглед той може да ви се стори малък, но Cintiq 13HD предлага много от предимствата на по-големите модели от тази серия като бутоните за персонализация ExpressKeys, Rocker Ring и Home бутон. Всички те са еднакво удобни за използване, независимо дали работите с дясната или лявата ръка.  Новият LED дисплей е с висока резолюция (High Definition) 1920 х 1080, 178 ° ъгъл на виждане, възпроизвежда 16,7 милиона цвята и гарантира, че работата ви ще изглежда страхотно във всяка работна позиция, която изберете. Разглобяемата стойка може да се приспособи към 4 работни положения –да легне хоризонтално, на 20 °, 35 ° и 50 ° или да го поставите в скута си като скицник.  Cintiq 13HD се предлага с новата писалка Wacom Pro Pen, която разпознава 2048 нива на чувствителност на натиск, както и разпознава ъгъла на наклона на писалката. С по-удобния и ергономичен дизайн, новата писалка Pro Pen осигурява прецизен контрол и по-добро усещане повече от всякога. Писалката се предлага в компактен калъф, който включва допълнителни писци и цветни пръстени, които ще помогнат за лесно персонализиране и идентифициране.

2Графичен таблет Cintiq 22HD

С неговия широкоекранен дисплей-таблет Cintiq 22HD, художници, дизайнери и хора на изкуството могат да създават своите творби по един по-удобен и интуитивен начин. Дисплеят е с пълна HD резолюция (1920 х 1080 pixels), ултра – широки ъгли на видимост 178 ° и поддържа 16.7 милиона цвята. Рисуването с писалката създава естественото усещане, както рисуването с традиционните инструменти: четки, моливи и химикалки. Работата със Cintiq 22HD позволява на потребителите да разгърнат своето творчество и да изразят себе си, точно както биха направили с истинска боя върху платно или истинско мастило върху хартия. Освен това уникалната му стойка е идеална за творците, които предпочитат да въртят в различни посоки дисплея по време на работния им процес. За повишаване на производителността, а и за допълнително удобство от двете страни на панела са разположени по 8 експресни бутони, на които могат да бъдат зададени определени функции: най-често използваните в процеса на работа клавиши от клавиатурата, както и комбинации от бързи команди. В допълнение на това чрез лентите за докосване, разположени на гърба от двете страни на дисплея потребителя може да използва функциите като мащабиране, превъртане, промяна на размера на четката и ротация.

3Графичен таблет Cintiq 24HD

Cintiq 24HD е водещ продукт от гамата Wacom Cintiq и е предназначен за професионална употреба. Този дисплей-таблет от Wacom поставя нов стандарт за специалистите, работещи в областта на 3D дизайна, анимацията, компютърните игри, промишления дизайн и визуалните ефекти, които вече не са склонни да правят компромиси с качеството на изображението. При разработването на новия Cintiq 24HD са използвани предложения на водещи дизайнери. Резултатът е лесен за употреба дисплей таблет, който отговаря на най-високите професионални стандарти във всяко едно отношение. Впечатляващ дизайн с 24-инчов дисплей, пълна HD резолюция (1920 х 1200), включително поддръжка на HDCP, както и широка цветова гама (92% Adobe RGB).  Освен десетте индивидуално програмируеми ExpressKeys и двата  Touch Rings, са добавени нови детайли, които позволяват на професионалните потребители да работят за изключително дълъг период от време без да се уморяват. Най-добрият пример е специално проектираната стойка, която позволява да изберете вашето работно положение свободно, тъй като дисплей таблета може да се завърти почти под всякакъв ъгъл.  Cintiq 24HD предлага изключително естествен начин на работа. Новият модел не оставя нищо, което да се желае в това отношение: той се характеризира с напълно плоска повърхност на дисплея и 2048 нива на натиск, които дават усещането за писане върху хартия.

Характеристики Cintiq 13HD Cintiq 22HD Cintiq 24HD
Размери 375 x 248 x 14 мм 650 x 400 x 55 мм 769.3 x 463.74 x 64.0 мм
Дисплей a-Si Active Matrix TFT LCD (IPS) a-SI Active Matrix TFT LCD (H-IPS) a-SI Active Matrix TFT LCD (H-IPS)
Размер на екрана 33.8 см (13.3″) 54.6 см (21.5“) 61 см (24.1″)
Разделителна способност Full HD (1,920 x 1,080 Pixel) Full HD (1,920 x 1,080 Pixel) WUXGA (1,920 x 1,200 pixel)
Размер на точката 0.15 x 0.15 мм 0.25 x 0.25 мм 0.27 mm x 0.27 mm
Цветове 16.7 милиона (24 bit) 16.7 милиона (24 bit) 16.7 милиона (24 bit)
Яркост 250 cd/м2 230 cd/м2 190 cd/м2
Контраст 700:1 1000:1 550:1
Експресни бутони 6 8 10
Писалка Да Да Да
Цена около 2000 лв около 2850 лв около 4900 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*