НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Геймърска серия клавиатури „G“ от Logitech
Геймърска серия клавиатури „G“ от Logitech

Геймърска серия клавиатури „G“ от Logitech

Производителите Logitech са доказана марка в индустрията със своите иновативни и качествени решения в сферата на компютърната периферия. Техните устройства са предпочитани в цял свят заради креативния си дизайн и издръжливостта си на продължителна употреба. От Logitech разработват компютърна периферия както за бизнес потребители (Business Series), така и за непретенциозни потребители, но най-голямо внимание обръщат на геймърската си аудитория. Явно осъзнаващи огромните мащаби на последната група, Logitech са съсредоточили голяма част от дизайнерския и инженерния си потенциал в изработката на широка гама геймърски аксесоари – от мишки и клавиатури, през слушалки, до геймпадове и волани.

Днес ще разгледаме “G” сериите клавиатури на Logitech – G105, G110, G710 и G19 –  предназначени да улеснят и в същото време донесат пълно удоволствие на компютърните игри. С тяхна помощ всеки себеуважаващ се геймър ще има предимство пред опонентите си, чрез програмируемите функции и допълнителни клавиши.

1Геймърска клавиатура Logitech G105

Клавиатурата Logitech G105 се характеризира със система за светодиодна (LED) подсветка в зелено и шест допълнителни програмируеми клавиша от тип G-key, всеки от които поддържа до три режима на работа (без да се смятат специалните мултимедийни бутони). Клавиатурата като цяло също поддържа два режима на работа – геймърски и традиционен – като може да „помни“ записаните макроси. Предлага се и модифицирано колекционерско издание в стила и цветовата гама на Call of Duty – Modern Warfare 3.

3Геймърска клавиатура Logitech G110

G110 дава всичко необходимо, за да персонализираме играта си, да общуваме по-ефективно и да изпълняваме сложни операции с лекота. Подсветката на бутоните има различни цветове и това помага да ги различаваме в тъмна стая. Могат да се настроят до 36 отделни комбинации от бутони или сложни макроси за всяка игра с програмируемите G-бутони, както и да използваме MR бутона, за да записваме нови макроси докато играем. С вграденото USB аудио е лесно да се съюзяваме с играчите от нашия отбор или да се обединяваме срещу враговете. С високоскоростния USB 2.0 хъб порт можем да свържем любимите си геймърски устройства – мишки и друга периферия, директно към клавиатурата. За да не напускаме неволно играта, можем да деактивираме Windows/Context меню бутоните с game/desktop превключвател.

4Геймърска клавиатура Logitech G710

Продуктът е разработен специално за онези любители на компютърните игри, за които са от значение времето за реакция, качественото изпълнение и безшумната работа. Според производителя, новият модел съчетава в себе си всички тези качества.  Средното време на използване до отказ на клавишите на клавиатурата е около 50 милиона натискания, което е много дори за клавиатури от механичен тип. За всеки бутон е предвиден специален пръстен, който намалява шума при натискане, което прави боравенето с клавиатурата практически безшумно. Освен това, производителят отбелязва наличието на подсветка, чиято яркост може да бъде настроена в зависимост от желанието на потребителя на едно от четири възможни нива. В случай че за определен период от време подсветката не е необходима, тя може просто да бъде изключена.  Що се отнася до външния вид на клавиатурата, на пръв поглед се забелязват програмируеми клавиши в лявата страна на корпуса, както и подчертани блок с бутони за управление на посоките и блок WASD. Съобщава се още, че новият продукт ще може да функционира с по-голямата част от съществуващите в момента компютри, включително и с модели, базирани на платформата Windows 8.

5Геймърска Клавиатура Logitech G19

Клавиатурата Logitech G19 е наследника на култовата Logitech G15 и е на първо място във всички класации за геймърски клавиатури. Тя е от най-високия клас гейм аксесоари на швейцарската компания Logitech. G19 идва с пълноцветен LCD екран с максимална резолюция от 320х240. С такава резолюция могат да се похвалят смартфоните от среден клас. На това „екранче“ имаме възможност да пуснем любимият си YouTube канал и да гледаме видео клипове, дори докато се бием с някой от босовете на World of Warcraft. От Logitech специално са интегрирали 11 различни апликации за LCD дисплея като: часовник, мониторинг на производителността на компютъра, RSS reader, фото и видео плейър, възпроизвеждане на YouTube видео и тн. Това, което ще зарадва геймърите най-много е възможността за персонализиране на клавиатурата, чрез избиране на фонов цвят за осветеност на клавишите измежду каталог от 16 милиона цвята. Така за различните игри и различните програми на G клавишите може да бъде поставен различен цвят и предпоставките за бъркане на клавишите да са по-малко. Logitech G19 има вградена поддръжка за 46 различни игри, което означава, че ще можем да следим статистиките на играча си, да виждаме допълнително видео от играта, ще следим състоянието на амунициите си и др.

Кой е любимият ви модел от „G“ сериите клавиатури на Logitech? Вашето мнение е важно за нас, споделете го в коментарите отдолу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*