НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Видео карта GeForce GTX 780 – мечтата на всеки геймър
Видео карта GeForce GTX 780 – мечтата на всеки геймър

Видео карта GeForce GTX 780 – мечтата на всеки геймър

1През май месец тази година от NVIDA обявиха излизането на пазара на най-новата видео карта GeForce GTX 780 GPU – своеобразен връх на еволюцията за най-висок клас графични процесори. Тя е специално създадена в отговор на изискванията на следващото поколение компютърни  игри представени на наскоро отминалото изложение E3 като Project Spark, Watch Dogs и Call of Duty: Ghosts.

Заедно с премиерата на GeForce GTX 780 NVIDA пусна в експлоатация своята облачна технология наречена GeForce Experience, която ще осигурява автоматичен достъп и обновяване до най-новите драйвъри за продуктите на NVIDA, както и автоматично конфигуриране на 3D настройките на всяка игра, за да гарантира най-добрата системна конфигурация.

2Графичната карта GeForce GTX 780, предназначена за феновете на компютърни игри, разполага с мощен чип с 2.304 ядра, архитектура Kepler и 3GB високоскоростна GDDR5 памет с 384-битова шина и 6GHz работна честота – около 30 % по- бърза от предходната версия GTX 680. В допълнение на невероятните хардуерни характеристики, тя поддържа най-новите технологии използвани в следващото поколение компютърни игри включително PhysX и NVIDIA TXAA. Благодарение на обновените драйвери чувствително се намалява времето за вариации в кадрите, респективно преминаването между различни кадри е по-гладко и това носи по-богато цялостно изживяване от играта. Технологията NVIDIA SLI, отличена от специалистите в индустрията на графичните решения, предлага подобрени нива на производителност.

Надминавайки и най-смелите очаквания на геймърите за персонализация на настройките и овърклокинг, инженерите на NVIDIA са внедрили патентованата технология GPU Boost 2.0. За незапознатите, тя регулира динамично GPU честотата за максимална ефективност на графичната подсистема за по-висока производителност, като в същото време предоставя възможност за контрол над температурата, буфер за екстра волтаж, както и решения за водно охлаждане.

4Корпуса на охлаждането е изграден изцяло от алуминий, който в комбинация с високите нива на ефективност на охлаждащата система, е едно от най-усъвършенстваните термични решения на пазара. Подобрените термо-акустични спецификации правят работата на GTX 780 почти безшумна. GeForce GTX 780 JETSTREAM, модифициран модел произведен във фабриките на Palit, предлага дори още по-добра система за охлаждане – три вентилатора с по-голям диаметър вместо стандартния един вентилатор при фабричния модел. Наличието на три вентилатора увеличават въздушния поток, което пък прави охлаждането не само по-ефективно, но и по-безшумно.

3GeForce GTX 780 NVIDA позволява едновременното използване на до четири монитора, три от които могат да се свържат последователно за получаване на панорамна картина с невероятната резолюция 5760 х 1080, а четвъртия монитор може да бъде използван като стандартен десктоп за интернет и комуникация. От NVIDA са помислили и за любителите на 3D емоциите и са интегрирали технологията NVIDIA 3D Vision™, превръщаща игрите в стереоскопично 3D изживяване, което включено на три монитора ще задоволи изискванията и на най-претенциозния геймър.

На този етап видео картите GeForce GTX 780 NVIDA се предлагат в България от водещите доставчици в света – Asus, Gigabyte и Palit, като цената варира между 1200 лв. и 1400 лв. GeForce GTX 780 NVIDA от Asus е на цена около 1400 лв.; GeForce GTX 780 NVIDA от Gigabyte – около 1280 лв,; GeForce GTX 780 NVIDA от Palit – около 1170 лв., а фабрично модифицираната GeForce GTX 780 JETSTREAM е с 10 лв. по-скъпа – 1180.

Завършваме с изказване на Скот Херкелман, управител на бизнес отдела GeForce на NVIDIA, който не пести суперлативи –  „GeForce GTX 780 предоставя най-бързата честота на кадрите и супер гладка анимация за игрите от следващото поколение, невиждани до сега в PC гейминга! Качеството на изпълнение позволява на геймърите да останат напълно завладяни от играта, както разработчиците предварително предвидиха.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*