НОВИНИ
Home / Забавление / Американски дизайнери конструираха реален робот по култовия анимационен герой Wall-E
Американски дизайнери конструираха реален робот по култовия анимационен герой Wall-E

Американски дизайнери конструираха реален робот по култовия анимационен герой Wall-E

Wall-E, очарователеният герой от едноименния анимационен филм на Pixar, е сякаш че напомняне за технологичния път, по който сме поели и който ни води към опустошение на околната среда и човечеството. „В може би последен опит човешкия род да свърши нещо велико” група американски дизайнери начело с Майкъл МакМастър конструират реален, действащ макет на Wall-E, точен с оригинала до последния детайл.

МакМастър и неговият гениален екип са прекарали последните 5 години в изработване на робота. Резултатът – робота от видеото долу – е изграден изцяло от американския екип – от задвижващия механизъм до най-малкия детайл. Преди това МакМастър е работил по пресъздаването на R2D2 от Star Wars, но дизайнера споделя, че работата по Wall-E го е изправила пред специфични предизвикателства, които са отсъствали при R2D2.

От дизайнерска преспектива трудностите са в това, че докато R2D2 има вече съществуващ реален макет конструиран от Джорд Лукас и екипа му, то Wall-E е само и единствено анимационен герой. МакМастър споделя, че в отделните сцени във филма за Wall-E пропорциите и дизайна на героя не са еднакви. По този повод дизайнерът се е свързал с продуцентите от Pixar за пояснение, а полученият отговор бил „дизайна е, както знаете, достатъчно красив”.

Механизмът на главата на Wall-E има доста по широк диапазон да движение от колкото тази на R2D2. За това се налага използването на високочувствителни серво двигатели.

Целият този впрегнат труд щеше да е напразно без усилията хвърлени по постигането на красивата ръждясала, леко захабена външност на робота… Имам предвид, че не можете да погледнете в очите на Wall-E и да не разпознаете част от себе си в тях..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*