НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Samsung Galaxy Gear – „умният” часовник на бъдещето
Samsung Galaxy Gear – „умният” часовник на бъдещето

Samsung Galaxy Gear – „умният” часовник на бъдещето

galaxy-gear-samsung-corp„Умните” часовници си пробиват път в глобалния пазар на технологични устройства. Ще успеят ли обаче да променят правилата на играта, както това направиха смартфоните или пък ще се превърнат в допълващ аксесоар? Пионер в тази нова ниша е Samsung и техния „умен” часовник Galaxy Gear, който позволява осъществяване на разговори, изпращане на текстови съобщения, контрол над мултимедийните възможности на смартфона и още куп функции, без дори да се налага да си вадите ръцете от джобовете.

Ако искате всички да разберат, че сте един от първите притежатели на революционното устройство за ръка, то Galaxy Gear е перфектният избор за Вас. Той е същевременно набит и тежък, но и достатъчно компактен за всекидневна употреба и буквално крещи „Хей, погледни ме! Аз съм различен!”. Дизайна му е отличителен със своя промишлено изглеждащ, полиран метален корпус, който според производителите е обречен да спечели сърцата на феновете. Макар и да изглежда солиден, „умният часовник” страда от един основен недостатък – не е водонепроницаем, ударо- и прахоустойчив. За най-взискателните от Samsung са предвидили различни цветове на каишката – сребрист, черен, оранжев и сив.

В момента Galaxy Gear е съвместим единствено с Galaxy Note 3, като съвсем скоро се очаква листа на съвместимите устройства да набъбне с Galaxy S4, Galaxy S3 и Galaxy Note 2. Сдвояването е изключително опростено, като се изисква единствено докосване на часовника до повърхността на смартфона и вградения автоматичен софтуер върши всичко останало, като синхронизиране на контактите, медийното съдържание и инсталираните приложения и социални медии. Връзката между двете се осъществява посредством Bluetooth.

or43838_1Само погледнете към „умният” часовник или натиснете бутона за включване и моментално 1,6-инчовия тъч-екран ще ви покаже часа, дата, атмосферните условия и малка иконка за прогноза за времето през следващата седмица. Навигацията на менюто е максимално опростена – само с жест наляво или надясно можете да сменяте между различните функции и системни настройки. Резолюцията от 320х320 е повече от достатъчна за големината на дисплея и респективно изображенията са достатъчно ясни, без пикселизиране. В каишката има вградена 1,9 мегапикселова камера.

Интересна е функцията за гласови команди “S Voice”, която се включва чрез двойно натискане на бутона за включване. С нея ще можете да контролирате функциите на телефона, правите мигновени снимки или пишете текстови съобщения и е-мейли. По същия начин, с гласови команди, ще може да избирате на кого да се обадите от списъка с контакти. Звучи като от сценарий за фантастичен филм, нали?

За минималистичните размери на Galaxy Gear, процесора е истински звяр – 800MHz с 512 MB оперативна памет. Той гарантира безупречната работа на устройството и плавната навигация в менюто.

Впечатляващ е и богатия избор от приложения предназначени за Galaxy Gear – Skype, WhatsApp, Viber, както и най-разпространените програми за е-мейл.

Дали Samsung Galaxy Gear е изпреварил времето си или идва в най-подходящия момент, само потребителите и регистрираните продажби ще кажат. Факт е, че има потенциал в пазарната ниша и глад за нови технологии в световен мащаб. За най-нетърпеливите Samsung Galaxy Gear вече може да бъде намерен и на българския пазар. Ако вече притежавате „умният” часовник и имате наблюдения над него, ще се радваме да споделите впечатленията си в коментарите по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*