НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Microsoft разкриха нови подробности за контролера на Xbox One
Microsoft разкриха нови подробности за контролера на Xbox One

Microsoft разкриха нови подробности за контролера на Xbox One

Xbox One ще поддържа до 8 геймпада едновременно, позволявайки на двойно повече играчи от колкото на предшественика си Xbox 360 да играят в мултиплейър режим на една конзола. Конзолата на софтуерния гигант Microsoft се очаква да излезе на пазара през ноември 2013, когато се очаква и главният му конкурент Playstation да бъде пуснат в продажба.

От Microsoft очакват над 20 милиона устройства да намерят своите собственици за първото шестмесечие, като дори и сега предварителните продажби чупят всички рекорди. „Xbox One Day One Edition“ е красноречивото наименование на комплекта за предварителна поръчка. Той е на стойност $499.99 в САЩ и включва самата конзола, Kinect сензор за жестове, слушалки с микрофон, ексклузивен „achievement” и юбилеен геймпад, всичко това в лимитирана опаковка. Допълнителни контролери се продават с предварителна заявка за $59.99.

xboxone

Инженерите от Microsoft се хвалят с „над 40 подобрения и нови функции на геймпада спрямо всепризнатия си предшественик – контролера на Xbox 360”. Освен възможността за едновременно използване на до 8 контролера, значителни подобрения е претърпял и мотора на вибрацията. Новата му версия носи името „Impulse Trigger” и обещава едно напълно ново ниво на игрови реализъм.

В добавка новият контролер ще има вход за допълнителни аксесоари, нов дизай на D-pad бутона с подобрени диагонални движения. Аналоговите стикове, тригерите и бъмперите също са претърпяли промени в дизайна, целящи по-удобен достъп за ръцете и по-добро сцепление.

За комфорт на потребителите, батериите са интегрирани в самото тяло на контролера, за разлика от предходния модел, в който батериите заемаха значително пространство от гърба на устройството и респективно това разваляше ергономичната форма. Новият контролер ще се захранва, както до сега, от две АА батерии, а максималният обхват ще е 10 метра. Вградени са и допълнителни инфраред сензори, работещи в синхрон с Kinect устройството за жестово управление.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*