НОВИНИ
Home / Хардуер / Intel работи по нов миниатюрен мобилен процесор
Intel работи по нов миниатюрен мобилен процесор

Intel работи по нов миниатюрен мобилен процесор

intelОбикновено е трудно на компаниите-гиганти в сферата на технологиите да запазят в тайна разработката на нов продукт, Intel обаче се справят доста добре в мистифицирането на новия суб-атом процесор за мобилни и преносими устройства. На ежегодния Intel Developer Forum (IDF) новият изпълнителен директор на компанията Brian Krzanich представи оскъдни данни за процесора носещ името Quark X1000.

Quark X1000 е система-върху-чип (SoC) и също като предшественика си Atom е предназначен за мобилни устройства, „умни” часовници. Размерът на Quark е приблизително пет пъти по-малък от този на Atom, а потреблението на енергия е намалено с около 30%. Производството му ще стартира в края на настоящата година, а кога ще бъде активно интегриран и в кое точно мобилно устройство още не е ясно.

Brian Krzanich от Intel обяви, че Quark е само началото на тяхната продуктова гама от компактни процесори и че „продуктите от класа на Quark ще донесат нужната гъвкавост за по-добри нива на интеграция, по-ниско потребление на енергия и по-достъпни крайни цени на пазара на „умни” устройства.”

Следете PCmag.bg за бъдеща информация относно Intel и техните компактни процесори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*