НОВИНИ
Home / Гейм Зона / FIFA 14 или PES 2014? Коя ще бъде по-добра?
FIFA 14 или PES 2014? Коя ще бъде по-добра?

FIFA 14 или PES 2014? Коя ще бъде по-добра?

През годините PES и FIFA винаги са водили битка за надмощие в света на електронните футболни игри. Има заклети фенове и на двете игри, които водят постоянни спорове коя от тях е по-реалистична, по-добра. На пръв поглед по-голямата част от тях са на мнение, че PES доминира при настоящето поколение на игровите платформи (Playstation3, Xbox360), но статистиката от продажбите показва, че FIFA е по-продаваната и търсената от двете. И все пак феновете на PES твърдят, че жанровете на игрите е различен. Според тях PES е по-скоро симулатор, а FIFA е аркадна игра и това прави изживяването от PES по-близко до реалността, от колкото това при FIFA. Феновете и на двете игри са единодушни само в едно – за най-добра прецизност в управлението играта трябва да бъде играна с геймпад.

3Сега, в навечерието на следващата генерация компютърни игри, отново сме изправени пред дилемата коя игра да изберем. От кадрите, показани на скоро отминалото изложение за новости в гейм индустрията E3 2013, изглежда че разработчиците на PES 2014 от Konami са съсредоточили усилията си в подобряване на графиката и са постигнали невероятни успехи в това отношение благодарение на новия Fox Engine. От друга страна графиката на FIFA 14 не изглежда много променена спрямо предшественика си, да не казваме и по-голяма дума – графиката изглежда идентична като при FIFA 13 и FIFA 12. Тъй като и FIFA и PES ще бъдат предназначени за настоящата генерация конзоли (Playstation3, Xbox360), хардуерни предимства не могат да бъдат изтъкнати за нито една от двете игри. С новия си Fox Engine PES 2014 прави огромна стъпка в графичен аспект и изглежда, че доминацията и над FIFA 14 в това отношение е безспорна.

Трейлърът на PES акцентира върху новите механики на играта като M.A.S.S (Система на движението и стабилността) отговорна за изхода от индивидуалните сблъсъци на терена спрямо физиката на играчите. Фокуса пада също така на новата „deft touch” механика, от която зависи поведението и контрола на топката и дрибъла. Според всеобщото мнение тези механики са чудесно изпълнени и повишават интереса и очакването на новия PES 2014. На обложката на играта се очаква да бъде звездата на Байерн Мюнхен Франк Рибери. PES 2014 излиза на пазара през септември 2013.

Гледайки трейлъра на FIFA 14 не забелязваме особено подобрение спрямо предишната версия както на графиката, така и на механиката. Разработчиците от EA Sports наблягат върху вече съществуващи механики като пазене на топката и позициониране на футболисти без топка. В трейлъра не се вижда нищо ново и иновативно и това кара феновете да бъдат скептично настрени към FIFA 14 и да се чудят дали реално тя няма да е ъпдейтната FIFA 13/12. На обложката ще бъде отбора на Барселона предвождан от звездата си Лео Меси. FIFA 14 се очаква на европейския пазар на 27 септември 2013.

В крайна сметка потребителите решават на коя от двете игри да заложат и играят през следващата година. Менинията за това коя игра е по-добра са особено крайни и разделени. Въпреки това сме сигурни, че и двете игри ще задоволят напълно интереса и специфичните желания на аудиторията. Така че без значение дали сте върл FIFA или PES фен ви желаем приятна игра.

Спеделете с нас коя е любимата ви игра – FIFA или PES. Вашето мнение е важно за нас!

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*