НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Blizzard подготвят филм “Warcraft” по едноименната игра
Blizzard подготвят филм “Warcraft” по едноименната игра

Blizzard подготвят филм “Warcraft” по едноименната игра

1127636553_1380790112Едва ли има почитател на Blizzard, който вече да не е разбрал, че компанията подготвя филм „Warcraft”. Очаква се продукцията да се появи в кината през 2015 г., а мнозина изразиха мнението си, че компанията е избързала с пускането на пълнометражна прожекция. Не така смятат в Blizzard обаче.

„Като се замисля, не бих казал, че има кой знае колко добри филми, базиращи се на игри. По тази причина смело мога да кажа, че не избързахме с нашата продукция и не опитваме просто да „отбием номера“, а наистина искаме да създадем нещо забележително“ сподели Пол Самс – главният директор на отдел операции и поддръжка в Blizzard.

По думи на експерта компанията дори не възнамерява да прави филм, базиран на игра. Основната идея на Blizzard е по-скоро да създаде невероятен фентъзи филм, който да черпи идеи от популярна игрална поредица.

„Не искаме просто да направим филм, базиращ се на някаква игра. Идеята е да създадем невероятно фентъзи, което да взема мотиви и идеи от популярна игра“ допълни Самс. „По същият начин са създадени хиляди невероятни фентъзи филми.“

По думи на главния директор на отдел по операции и поддръжка в Blizzard компанията е направила всичко възможно, за да може „Warcraft“ да е успешна прожекция. Според Самс са събрани подходящите хора, идеята е добра и остава само изпълнението да е също толкова успешно.

„Отделихме много време, за да се уверим, че сценарият е невероятен. Осигурихме си подкрепата и на подходящите хора и сме убедени, че проектът ще е успешен“ убеден е Самс.

Вече е известно, че филмът “Warcraft” ще е продукция на студиото, създало поредиците “Batman” и “The Hangover”, както и филма “300”.

„Изключително развълнувани сме. Вярваме в събрания екип и сме убедени, че през 2015 г. ще покажем нещо наистина специално“ допълни още Самс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*