НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Новата версия на Amazon Kindle 8-мо поколение от 2016 година – 11% по-тънък и 16% по-лек
Новата версия на Amazon Kindle 8-мо поколение от 2016 година – 11% по-тънък и 16% по-лек

Новата версия на Amazon Kindle 8-мо поколение от 2016 година – 11% по-тънък и 16% по-лек

Новата версия на Amazon Kindle 8-мо поколение от 2016 година e с подобрен дизайн, вътрешност, достъпност и двойно повече оперативна памет, което го прави най-добрият електронен четец, дори по-добър от преди. Изцяло новият Kindle 2016 e 11% по-тънък и 16% по-лек от преходния модел на 7-мо поколение на Amazon Kindle, което го прави още по-удобен за използване.

Kindle 8 е по-тънък с 1.1 мм от Kindle 7, което прави 11 % намаляване на дълбочината. Височината му е по-ниска от 9 мм и тегло от 9 мм. Със значително по-малко тегло (161 грама vs.191 грама ), вие ще откриете, че е много по-лесно да се четат книги с една ръка.

Моделът е с по-малки размери и по-гладък дизайн. Първото нещо, което ще забележите в 2016 Kindle е неговата по-гладка, по-закръглена форма. Но това, което е по-важно в новият Kindle 8 (2016)  е, че е значително по-малък от предшественика си, като същевременно са запазени същите пропорции.

ЧЕТЕЦ ЗА Е-КНИГИ NEW 2016 AMAZON KINDLE TOUCH 4GB (8.GEN), 6 инча Glare-Free Touchscreen Display, Wi-Fi (Black) E-BOOK READER - WITH SPECIAL OFFERS. Промоционални оферти и ниски цени. Бърза доставка. Пазарувай в Mallbg.

 

Моделът от 2016 е първият модел на Kindle, който идва снабден с функция за достъпност, наречена VoiceView, която се активира чрез вграден Bluetooth. Новият модел от Amazon е първият Kindle, който поддържа вградено Bluetooth аудио устройство.

Може би се питате дали с новият Kidle 8 (2016) ще бъде възможно качване на аудио файлове и слушане на музика чрез Bluetooth слушалки? Отговорът е „Не“, като музикалните файлове не са поддържани от новият Kindle.

Целта на вграденият Bluetooth е различна от това. Поддържането на вградения Bluetooth аудио към новия модел е да направи Kindle 8 (2016) достъпен за слепи и с увредено зрение хора.

Когато свързвате Bluetooth аудио устройството, слушалките или високоговорителя, можете да използвате достъпната функция, наречена VoiceView, известна от Amazon Fire таблетите.

VoiceView осигурява обратна връзка с говор, за да опише действията, които се извършват на вашия екран. Функцията чете съдържанието на екрана, включително книги – без необходимост от адаптер. VoiceView „чете“ само английски текст.

Новата версия на Amazon Kindle 8-мо поколение от 2016 година - 11% по-тънък и 16% по-лек

 

Новият Kindle идва от Amazon в два цветни варианта – Черен и Бял.

Бялата версия изглежда да бъде перфектният избор за жените, тъй като белият цвят прави устройството да изглежда технически по-малко и с по-приятен вид. Също така се вписва към женското облекло много по-добре от тежко изглеждащата черна версия на електронния четец.

И двата цвята се предлагат на една и съща цена от Amazon, който представи новият електронен четец на 22 Юни, 2016 година.

Много от функциите и спецификациите на Kindle 8 са същите, както в модела на 7-мо поколение. Някои от тях, като например резолюцията на екрана, която е 800 х 600 пиксела, изглежда недостатъчна за нуждите на клиентите през 2016. Но нека погледнем какво се е променило и подобрило в новият Kindle 8 (2016).

Можете да закупите този Kindle от тук !

От 2010 година насам Kindle 8 (2016) е първият електронен четец от Amazon, заедно с новият Kindle Paperwhite, който се предлага в бял цвят. Това е и първият Kindle от Amazon, на който клавиатурата е в два цвята.

Питате ли се дали е възможно да продължите да употребявате старият калъф след обновяването на модела Kindle? Да, размерите на новото устройство са намалени до такава степен, че дори калъфи с ъглови ремъци няма да бъдат необходими и подходящи за модела.

Kindle 8 (2016) притежава екран „електронна хартия“ Pearl без вградено осветление, който позволява четене на ярка слънчева светлина без отблясъци и намаляване на контраста.

Новата версия на Amazon Kindle 8-мо поколение от 2016 година - 11% по-тънък и 16% по-лек

За разлика от отразяващите екрани на таблети и смартфони, дисплеят елиминира отблясъците, дори и на пряка слънчева светлина. Няма напрежение в очите и четенето е като на истинска хартия. Kindle 8 (2016) използва действителни и патентовани частици мастило, ръчно вградени шрифтове, за да се създаде ясен текст, подобен на този, който виждате във физическа книга.

Батерията издържа седмици, а не часове. Kindle 8 (2016) ви позволява да четете в продължение на седмици с едно зареждане с изключен безжичен достъп при ползване от половин час дневно.

RAM паметта е двойно повече от 256 до 512 MB, но капацитетът на съхранение е един и същ – 4 GB. Капацитетът за съхранение в Kindle 7 и Kindle 8 е същият.  Памет за съхранение – 4 GB, и около 3 GB  на разположение на потребителите. Amazon твърди, че това е достатъчно за съхранение на „хиляди книги.“

Удвоената RAM памет, отговаря за това как работи устройството и благодарение на това устройството трябва да работи безпроблемно и без никакво забавяне с по-напредналите операционни системи (сега и в бъдещите актуализации) .

Kindle 8 (2016) чете по подразбиране текстове на кирилица, гръцки, японски, китайски и корейски в допълнение към латиницата.

Kindle позволява избор на език за менюто на немски, английски, испански, френски, италиански, японски, нидерландски, португалски, китайски и руски. Нова е поддръжката на руски като език на менюто, което позволява и добавяне на руска клавиатура, чрез която да може да се пише и на български.

Моделът разполага с речници на следните езици – английски, немски, френски, испански, италиански, португалски, китайски, японски и руски. Четецът предлага възможност за добавяне на речници, включително и английско-български речник.

Kindle 8 (2016) притежава вградена Wi-Fi мрежа. Може да свържете своя Kindle с всяка една WiFi мрежа. Четецът се свързва към безжичните мрежи, подобно на всички мобилни устройства, което позволява да закупите книга от библиотеката на Amazon за броени секунди.

Моделът има опция за ръчно завъртане на ориентацията на екрана в хоризонтално или вертикално положение с цел по-удобно разглеждане на PDF документи, графики, таблици и уеб страници.

Новата версия на Amazon Kindle 8-мо поколение от 2016 година - 11% по-тънък и 16% по-лекФункцията Page Flip

Позволява бързо да прелиствате книга без да губите текущата страница.

Функцията Free Time

Вграден родителски контрол, даващ възможност за стимулиране на четенето на книги от Вашите деца. Функцията позволява подбор на книгите, до които има достъп, получаване на баджове за постигане на определени цели и точна статистика за времето на четене.

Функция Vocabulary Builder

Тази функция добавя думите, които сте търсили във вградения речник в лесен за достъп списък. Възможност за бързо научаване на думите от списъка посредством флашкарти.

Функция Smart Lookup

Функция за търсене едновременно в речник, X-Ray и Wikipedia

Функция Time to Read

Новата функция Time to Read изчислява Вашата скорост на четене и ви показва колко време остава докато стигнете до следваща глава на книгата.

Функция X-Ray

Открийте „скелета на книгата“. Чрез едно докосване, открийте всички пасажи в книгата, които съдържат дадени герои, идеи, места, исторически фигури. Функцията работи само за книги, закупени от Амазон.

Facebook, Twitter и Goodreads интеграция

Благодарение на вградената Facebook, Twitter и Goodreads интеграция може да споделяте любимите си пасажи от четената от Вас книга с роднини и приятели.

Вграден браузър

WebKit базиран браузър, позволяващ браузване в интернет.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*