НОВИНИ
Home / TV, HiFi и Проектори / Acer представи нов модел портативен проектор
Acer представи нов модел портативен проектор

Acer представи нов модел портативен проектор

proj1Днес производителите от Acer анонсираха нов проектор от портативната си серия. Той носи названието K335, ултралек е и използва LED технология. От Acer го поставят в категорията бизнес и фамилни проектори. Acer K335, представен на интернационалното технологично изложение IFA в Берлин, предлага средни нива на яркост между стандартните преносими проектори и LED-базираните джобни и микро проектори.

Резолюцията му е 1280х800 WXGA, яркост – 1000 лумена и контраст 10.000:1. С тези си показатели той не отстъпва по никакъв начин на по-големите си събратя. Продължителността на живота на LED лампата е 30.000 часа, което е приблизително равно и на живота на самото устройство.

С размерите си от 23.4 см х 16.5 см Acer K355 е по-малък от лист хартия с формат А4, а теглото му от 1400 грама го прави изключително удобен за пренасяне и хора с динамично ежедневие. Максималният размер на картината, който проектора може да възпроизведе е 40 инча в диагонал от около 1 метър разстояние.

proj2Огромното му предимство е богатото разнообразие от портове за свръзка – HMDI/MHL, SD card четец, стандартно и мини USB. Когато към Acer K335 е свързано мобилно устройство през MHL порта, то батерията на това устройство бива зареждана от проектора.

Що се отнася до бизнес преимуществата му, това са вграден MS Office и PDF четец директно от карта или флаш памет. По този начин могат да бъдат провеждани бизнес презентации или лекции без нуждата от компютър свързан към проектора. Друг плюс за новия проектор на Acer е възможността за безжична свързаност и съответно прожектиране на файлове директно от смартфон или таблет. Тази функция би облекчила значително презентиращия.

Очаква се проектор Acer K355 да стъпи на българския пазар към края на 2014 и началото на 2015 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*