НОВИНИ
Home / Фото и Видео Техника / Цифров фотоапарат CANON PowerShot SX500
Цифров фотоапарат CANON PowerShot SX500

Цифров фотоапарат CANON PowerShot SX500

1CANON PowerShot SX500 е от така наречения супер-зум клас фотоапарати с оптично увеличение до 30 пъти, 24 мм. широкоъгълено увеличение, 16 MP резолюция, 3 инча LCD екран. Той има възможност за занемане на 720p видео, пълно ръчно управление и графичен процесор Digic 4. Други забележителни функции включват Smart Auto метод, който разпознава до 32 различни сцени, ISO 100-1600, автоматичен асистент и набор от различни филтри. Цената му е около 550 лв.и може да бъде поръчан във всеки един цвят, стига той да е черен.

Дизайнът на Canon PowerShot SX500 може би няма да се хареса на доста хора – тези търсещи нещо джобно или пък тези на другия спектър – търсещи нещо голямо и обемисто. Камера изглежда взаимства формите си от геометрията – кубично тяло, което не е чак толкова голямо, колкото стандартен SLR. SX500 определено не е джобен модел. Стърчащ гордо от тялото като паун и парадирайки с големото си оптично увеличение, обектива е снабден със собствена капачка. Освен 30 пъти оптичен зум, фотоапаратът е способен цифрово да увеличи изображението до още 60 пъти.

2Светкавицата е фиксирана точно над обектива и не може да бъде стартирана преди да е ръчно отворена. В дясно от обектива има удобна ръкохватка. От ляво на обектива има бутон с изобразен квадрат на него с четири стрелки излизащи от всеки ъгъл. Той дава възможност на снимащия лесно да определя степента на увеличение спрямо сцената и заобикалящата го среда.

По съвременните стандарти 16-те мега пиксела резолюция са сравнително скромни, но тук е мястото да споменем, че потребителите и по-важно производителите започват да осъзнават, че резолюцията не е най-определящата характеристика за продажбата на даден модел фотоапарат.

3Тялото на CANON PowerShot SX500 е с метална основа, а от долната страна има винт за прикачване към трипод или друга поставка. Батерията е литиево-йонна. Менюто е изключително лесно за използване, както и при другите компактни цифрови камери на CANON. Интерфейса е интуитивен и функциите са приятно оцветени в различни цветове за по-лесно разпознаване.

В заключение можем да поставим CANON PowerShot SX500 крачка-две пред стандартните „сапунерки” (портативни камери от нисък клас) и една по-назад от професионалните SLR фотоапарати. Той е предназначен за средния клас потребители, които не се борят снимките им да бъдат изложени из най-добрите световни галерии, и все пак очакват кадрите им да бъдат на професионално ниво и да радват окото с наситени цветове и остра картина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*