НОВИНИ
Home / Фото и Видео Техника / Цифров фотоапарат Canon PowerShot SX170 IS
Цифров фотоапарат Canon PowerShot SX170 IS

Цифров фотоапарат Canon PowerShot SX170 IS

1Бюджетен фотоапарат с 16x оптично увеличение и пълен ръчен контрол

Въпреки че пазара на компактни фотоапарати в световен мащаб търпи понижение в последно време, тези от тях, които предлагат допълнителни екстри се продават сравнително добре. В случая с Canon PowerShot SX170 IS тези допълнителни екстри идват под формата на 16-кратно оптично увеличение и възможностите му за пълен ръчен контрол.

На пръв поглед Canon SX1XX продуктова линия изглежда като позабравена от Canon, може би поради доминацията на устройствата от по-висок клас – „G” и „S” сериите или от превъзходната SX2XX линия. Ако обаче търсите фотоапарат, предлагащ сносни характеристики на разумна цена, то Canon SX170 е Вашето решение.

Ключова функция на фотоапарата е невероятното за този клас оптично увеличение – 16х, започващо от 28 мм. (еквивалент) и достигащо до 448 мм. (еквивалент). Производителите са интегрирали също така сензор с 16 милиона пиксела и интелигентната технология за оптична стабилизация „IS”.

редНа потребителите е даден пълен ръчен контрол върху настройките за заснемане, който компенсира липсата на RAW формат. Видеозаснемането е в HD резолюция от 720p. От Canon за пръв път са интегрирали литиево-йонна батерия в този клас фотоапарати, а не както беше до сега с обикновени AA батерии. Това прави камерата по-природо съобразна, тъй като не се налага постоянно купуване на нови и респективно изхвърляне на старите батерии.

За начинаещите във фотографията, търсещи камера от типа „насочи и снимай”, Canon PowerShot SX170 IS предлага напълно автоматични функции на снимане и възможност за инстинктивно определяне на до 32 различни сцени – „пейзаж, портрет, макро и т.н.

От гледна точка на дизайна, производителите от Canon са се постарали да приближат камерата до най-високия, професионален клас огледално-рефлексни фотоапарати. Стилният външен вид е решен в два цвята – черен и червен, а ръкохватката е разположена от дясната страна и е изключително удобна. Бутоните за управление са разположени върху горната страна, точно както сме свикнали и при професионалните модели. Размерите на Canon PowerShot SX170 IS не позволяват да бъде носен в джоба на дънките, но е достатъчно компактен, за да се побере в джоба на якето. При напълно отворен обектив, камерата придобива внушителни размери, което е очаквано с такива нива на увеличение. Вградената светкавица също е разположена от горната страна на фотоапарата и се отваря и затваря ръчно.

Всеки, използвал фотоапарат Canon до сега, би се чувствал комфортно с менюто за управление на Canon SX170 IS, с което навигацията между различните настройки е максимално улеснена.

За цената, на която се предлага този фотоапарат (около 350 лв.), потребителя придобива едно истинско бижу. 16-кратното оптично супер-увеличение е напълно предостатъчно за тези търсещи лесен за употреба туристически фотоапарат. Още повече, че тези целящи повече контрол над снимките си, имат възможност за пълен ръчен контрол над настройките на заснемане.

char

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*