НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Серия преносими компютри HP ProBook 4540s
Серия преносими компютри HP ProBook 4540s

Серия преносими компютри HP ProBook 4540s

Серията преносими компютри HP ProBook 4540s са пряк наследник на HP ProBook 4530s. Името на модела ProBook подсказва, че серията лаптопи са в бизнес класа, предназначени за всекидневна употреба в работна обстановка. Те са мощни, леки, имат възможност за включване към проектор, което ги прави предпочитани за големите корпоративни фирми и офиси. HP ProBook 4540s идват в няколко различни варианта в зависимост от вида процесор, размера оперативна памет и големината на твърдия диск.

Ние ще разгледаме HP ProBook 4540s снабден с Intel® Core™ i5-3230 M и 6 GB RAM памет. За да улесним ревюто и процеса на разбиране от читателя, ще направим сравнение с по-стария модел HP ProBook 4530s.

hp3ДИЗАЙН

На пръв поглед ProBook 4540s не може да отрече връзката с предшественика си ProBook 4530s. И двата лаптопа много си приличат, въпреки това съществуват различия в детайлите. Корпуса и на двата модела е изграден предимно от пластмаса. Корпуса на долната част и капака са подсилени с алуминиев слой. Това придава на лаптопа изискан и стилен вид, докато в същото време спомага за допълнителна стабилност и устойчивост на натиск и напрежение. ProBook 4540s е с по-заоблена форма, като рамката на дисплея и базата са леко закръглени. Пластмасовата рамка на базата е малко по-широка, от колкото на 4530s. В центъра на капака е поставено никелирано, семпло лого на фирмата производител – HP. Специалната технология HP DuraFinish не позволява на отпечатъци от пръсти да остават следи по външната част на лаптопа.

По вътрешната част на лаптопа може да се познае, че ProBook 4540s и HP ProBook 4530s са от едно семейство. Корпуса отново е алуминиев, а визуалните промени са минимални – само по рамката на монитора. Клавиатурата е снабдена със собствен NumPad цифров модул, което прави разликата от повечето модели лаптопи. Трак пада е с размери 52 х 92 мм, достатъчно широк за удобна употреба, което в съвкупност с NumPad прави ProBook 4540s идеалния компютър за работа.

Екрана се придържа от две здрави панти, над които има надпис SRS Premium Sound и ProBook 4540s, съответно от лявата и от дясната страна.

ИНТЕРФЕЙС

hp5Отпред лаптопа има индикатор за активност на твърдия диск, четец за мултимедийни карти, стерео жак 3,5 мм за слушалки и отделен жак за микрофон.

hp4Отляво на екрана има DC вход за зарядно, VGA изход, Ethernet LAN, HDMI и два USB 3.0 порта.

hp6Отдясно има два USB 2.0 порта и DVD устройство. За сравнение ProBook 4530s има един USB 3.0 и три USB 2.0 порта. Отзад производителите от Hewlett-Packard са инкрустирали единствено името на компанията си с елегантен шрифт.

hp1ДИСПЛЕЙ

Диагоналът на дисплея е 15,4 см, а максималната резолюция е 1366×768 пиксела. Екрана е снабден с матово покритие, което отстранява всякакъв вид отблясъци от светлина, без значение естествена или изкуствена. Средната яркост на екрана е по-висока от тази на модела предшественик ProBook 4530s.

ЗВУК

Бизнес класа, в който попада и ProBook 4540s, не се характеризира с големи звукови мощности. Въпреки това, вградената SRS Premium Sound система гарантира минимално изкривяване на звука, за разлика от ProBook 4530s.

ПРОЦЕСОР И RAM ПАМЕТ

Лаптопът, който разглеждаме в момента е снабден с мощния Intel® Core™ i5-3230 M процесор с тактова честота 2.6 гигахерца, но при нужда се активира автоматичен овърклок и може да достигне до 3.2 гигахерца. Наличната RAM памет е 6 GB DDR3, осигуряваща гладка и приятна работа на компютъра.

ВИДЕОКАРТА

Въпреки, че ProBook 4540s е част от бизнес класата лаптопи, производителите от Hewlett-Packard са обърнали внимание на видео картата – 2 гигабайтова AMD MOBILITY™ Radeon® 7650M. Това ще позволи на вас и на децата ви, да се наслаждавате на видео с най-високо качество и цялата гама компютърни игри на пазара.

ТВЪРД ДИСК

Обемът на твърдия диск на ProBook 4540s е 750 GB. Това е напълно достатъчно за съхранение на работни и лични файлове в огромни количества. SATA свързването на твърдия диск гарантира бърза работа и трансфер на информация.

В обобщение на гореизложеното, можем смело да заявим, че от Hewlett-Packard ни предлагат лаптоп, който далеч надхвърля характеристиките на бизнес класата, в която е. Той е добър както за работа, така и за забавление. Има изчистен дизайн и удобна клавиатура с NumPad. Мощен процесор и добра видеокарта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*