НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Преносим монитор AOC E2251FWU
Преносим монитор AOC E2251FWU

Преносим монитор AOC E2251FWU

or43122_1Първият в света портативен монитор с FullHD (1080p) резолюция е вече реалност и може да бъде открит на българският пазар. Това е 21,5-инчовото предложение на AOC – E2251FWU. Консумацията му на енергия е сведена до невероятните невероятните 8 вата, а захранването се осъществява чрез USB кабел.

Качеството на картината при максимална резолюция 1920х1080 е поразително остро и ясно, като се има предвид, че AOC E2251FWU е преносим монитор. Той е предназначен за хора с активен начин на живот, които са често в движение и им се налага да презентират своите продукти и услуги или пък просто екрана на лаптопа не им е достатъчно голям за работа в хотелски стаи и напът. Дизайна е му е абсолютно опростен, като в същото време придава чувство за стил и елегантност – изграден е от лека и същевременно здрава черна, лъскава пластмаса. С размери 51,3 см х 38,9 см и тегло 2,45 кг.  мониторът се събира перфектно в ръчен багаж и не представлява никаква трудност за пренасяне на дълги разстояния. Тъй като и видео сигнала, и захранването минават през един и същи USB кабел, на потребителя не се налага да носи със себе си допълнителни електрически адаптери.

3AOC E2251FWU има възможност за поставяне в две положения – първият под формата на фоторамка, подпряна на долната част на екрана и механично „краче” отзад; вторият – на допълнителна поставка, която се закача към механичното „краче”. По този начин се регулира височината и самата визия на монитора – като презентационен екран или като работен монитор. Единственото неудобство идва от това, че от AOC не са предвидили регулация на вертикалния и хоризонталния наклон.

Мониторът използва установената технология на DisplayLink, което на по-прост език означава, че е изцяло „плъг-енд-плей” – включвате кабела в източник на сигнал и автоматично получавате желаната картина на монитора, без нужда от инсталиране на драйвъри или какъвто и да е друг софтуер. Той е напълно съвместим както с Windows, така и с Mac OS базирани машини.

От техническо естество матрицата на AOC E2251FWU е TFT активна с LED подсветка. Яркостта му е сравнително добра – 150 cd/m2, статичен контраст – 1000:1, а времето за реакция е 5 ms. Тези параметри го правят идеален и за всекидневна употреба в офиса, а изненадващото е, че при такива характеристики влиза в енерго-ефективен клас Energy Star 5.0 и EPEAT сребърен рейтинг.

Вземайки предвид, че AOC E2251FWU е изцяло захранван през USB кабел, производителността му е наистина възхитителна. Според всеобщото мнение на специалистите, той ще запълни една ниша, която има своята аудитория, но до сега не е имало достатъчно добро, стилно и леко предложение. Цената му също отговаря на очакванията – около 300 лв.

be42caf11aabbc25ebd40d9bebdd111a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*