НОВИНИ
Home / Гейм Зона / Мишки от Gigabyte – за всяка ситуация и всяко време
Мишки от Gigabyte – за всяка ситуация и всяко време

Мишки от Gigabyte – за всяка ситуация и всяко време

Мишката, макар и понякога недооценявана, е един от най-важните компютърни компоненти. Тя е свръзката между човек и компютър и с нейна помощ се предават желаните команди от потребителя на машината. Под недооценявана имаме предвид не самото устройства, а важността от избор на точната мишка според предназначението, което изпълнява. На пазара има хиляди модели, които в общи линии извършват една и съща функция, но от спецификациите на самия модел зависи с каква точност, за колко време и с какви усилия ще бъде извършена тази функция.

Така например, Gigabyte ни представят три модела мишки, предназначени за коренно различна употреба. И трите носят имена на химечски елементи от Менделеевата таблица – Neon, Xenon и Uranium и са насочени не толкова към различни аудитории, колкото към различни части от деня и дейности. Neon е стилна, ергономична, безжична мишка, удобна за провеждане на презентации – тя е представителния помощник на всеки лектор или презентатор. Xenon е мултифункционалното работно „муле”, с нейното двойно предназначение – стандартна мишка и тъч пад с жестово управление. Uranium е разработена изцяло за свободното време – геймърска мишка с отделен Ghost Macro Station модул с монохромен дисплей. В по-долните редове ще разглеме по-подробно отделните модели.

1Gigabyte Aivia Neon е ергономична, безжична мишка, за провеждане на презентации. Моделът е снабден с Air-mouse функционалност, чрез която се управлява курсора чрез съответни движения в пространството. Този режим се включва автоматично при повдигане на мишката от работната маса. Режимът Avia Painter се активира чрез бутон, разположен върху горната част от корпуса на устройството. Чрез този режим се задействат множество графични функции – рисуване, маркиране, гума и други, които могат да се използват в различните графични програми и уеб-страници. Компютърната мишка е снабдена с лазерна показалка, а чрез патентованата технология Free-Scrolling се извършва удобно сърфиране в Интернет чрез преместване на уеб-страниците в хоризонтално и вертикално направление.  Устройството работи на честота 2,4 GHz на разстояние до 15 метра на открито. В Aivia Neon се използва лазерен сензор с резолюция от 1200 пиксела на инч. Размерите на мишката са 105×57х37 mm, а теглото – невероятните 107 g.

2Нестандартната Gigabyte Aivia Xenon е първата на пазара мишка с двойно предназначение, което дава доста богата свобода на мобилните потребители, още повече, че устройството поддържа multi-touch технологията, позволяваща управление с жестове. Превключването между двата режима на работа става с едно натискане на бутон, разположен отстрани на корпуса. Благодарение на специален софтуер, наречен Aivia Painter, моделът Aivia Xenon може да бъде и персонализирана така, че да разпознава и въведени от потребителя жестове. При употреба като нормална мишка, той разчита и на фирмената Free-Scrolling технология улесняваща скролирането на дълги уеб страници или текстови списъци. Допълнително удобство идва с факта, че новата мишка е безжична и може да се използва на разстояния до 10 метра от съответното устройство. Т.е. можете да управлявате лесно мултимедийния си компютър в дневната, без да ставате от дивана.

3Компания Gigabyte представя геймърската, безжичната мишка Aivia Uranium. Нейната главна особеност е монохромният дисплей, вграден в приемник Ghost Macro Station, използван за безжичната връзка. Екранът позволява да се виждат ключовите параметри на мишката, като избраната резолюция и равнището в заряда на батерията. Освен това с негова помощ могат да се настроят команди, които се съхраняват в паметта на Ghost Macro Station. А информация за избрания профил може да се получи от цвета на светодиодната подсветка на мишката – син, зелен, червен, светло син или лилав.  Пренасянето на част от функциите от мишката в докинг станцията намаля енергопотреблението и така батерии от тип AA с капацитет 2100 mAh могат да осигурят 70 часа непрекъсната работа на устройството. За презареждане мишката може да се включи с кабел към докинг станцията.

Екипирайте се с цялата гама мишки Aivia и бъдете подготвен за всяка ситуация от живота.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*