НОВИНИ
Home / Хардуер / Мишка Microsoft Touch Mouse за Windows 7 и 8
Мишка Microsoft Touch Mouse за Windows 7 и 8

Мишка Microsoft Touch Mouse за Windows 7 и 8

Комбинирайки функционалността на стандартна мишка и мултитъч покритие, Microsoft Touch Mouse е разработена ексклузивно за Windows 7 и Windows 8. Тя превръща навигирането на компютъра в истинско удоволствие. Цената и е над средната за стандартните мишки, но Microsoft Touch Mouse безспорно е от най-високия клас компютърна периферия, а наличието на интуитивен контрол си заслужава цената до последната стотинка.

6Дизайн

Меките, заоблени форми и леко скосените ъгли на Microsoft Touch Mouse я правят както приятна за окото, така и за ръката. Повърхността на мишката е направена от черна матова пластмаса, а предната част е покрита с колонки златисти кръстчета, които индикират мултитъч площта. Плитка бразда разграничава левия и десния бутон.

Долната част на мишката е изработена от бяла пластмаса, като там се намира бутона за включване и изключване, както и малко пространство за прибиране на USB приемника, когато не се използва. Чифт АА батерии захранват мишката.

Дизайнерите от Microsoft са направили мишката еднакво удобна както за десничари, така и за левичари. Мишката следва перфектно формите на ръката и така дълготрайната и употреба не води до умора или дискомфорт. Теглото и от 133 грама и придава допълнителна стилност и усещане за качествена изработка.

Инсталация8

Мултитъч функционалностите работят само с Windows 7 и Windows 8. При първото включване на USB приемника към компютъра инсталацията започва автоматично и сама добавя нужните драйвери. След като инсталацията приключи, се появява прозорец искащ разрешение за инсталиране на допълнителен IntelliPoint софтуер, отговорен за мултитъч функциите. Секунди по-късно мишката е готова за употреба.

Производителност

Microsoft Touch Mouse използва технологията BlueTrack, която прави работата и върху всякакъв вид повърхности безпроблемна. Изпробвахме мишката на различни повърхности – бюро, диван, килим, дори върху дънки и навсякъде резултата беше еднакъв – безупречна прецизност. Единствено върху прозрачни и огледални повърхности се чувстват затруднение, но това е разбираемо. Благодарение на 2.4 GHz безжична връзка, Microsoft Touch Mouse работи в радиус около 3 метра от USB приемника.

7Мултитъч

Стигнахме и до интересната част. Преди да се гмурнем в мултитъч функционалностите, трябва да отделим няколко минути за овладяване на жестовете, чрез тренировъчния софтуер включен в инсталационния пакет (намира се в Control Panel). В тренировъчната програма малки сини точки заместват наличието на курсор, за да индикират точните действия и жестове, които правим. Ако следваме правилно линията на обучение, бихме били в състояние да овладеем управлението за не повече от 30 минути.

Използвайки един пръст можем да скролваме вертикално и хоризонтално, като при по-резки движени скролването става по-бързо. Овалната мултитъч зона ни позволява лесно навигиране, използвайки само палеца.

Приплъзвайки два пръста едновременно напред или назад, респективно максимализира или минимализира даден прозорец. Същият жест но наляво или надясно променя позицията на прозореца. Движение с три пръста напред замества alt+tab функцията за лесна навигация между активните прозорци.

В заключение не можем да пропуснем, да изтъкнем колко гладко и лесно е навигирането и контролирането на компютъра с Microsoft Touch Mouse. Устройството е наистина удобно за продължителна употреба, а интерпретацията на жестовете е изключително прецизна. Мишката, със своите мултитаскинг възможности, е чудесно допълнение за всички професионалисти работещи с компютър или лаптоп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*