НОВИНИ
Home / Фото и Видео Техника / Компактен фотоапарат Canon G1X
Компактен фотоапарат Canon G1X

Компактен фотоапарат Canon G1X

3В началото на годината Canon представиха новия си модел от серията PowerShot – G1X. Това е и най-голямата компактна камера на Canon до сега с размери 116.7 x 80.5 x 64.7 мм и тегло 534 грама. Масивните размерите си имат своето обяснение – в Canon PowerShot G1X е интегриран най-големия сензор някога използван в този клас камери – 14 х 18.7 мм CMOS графичен чип, който е с почти същата височина като APS-C сензорите използван в повечето огледално-рефлексни камери. Дизайнът на PowerShot G1X всъщност е изключително прецизно изчислен, така че да пасва идеално в ръката на снимащия. Външните бутони за контрол и компенсация на експозицията са достатъчно големи за удобно управление в разгара на действието.

Недвусмислено наречена от специалистите „най-добрата компактна камера произвеждана някога от Canon”, PowerShot G1X е облечена с метален корпус, под който се крие 1,5-инча, 14,3 мегапикселов CMOS сензор, който предлага девет пъти по-голяма светло-чувствителност, постигайки удивителни висококачествени изображения дори при много ниска осветеност. PowerShot G1X е оборудван с удивителни лещи на Canon с 4x оптично увеличение с технология „Интелигентен IS“, отвор на диафрагмата от f/2.8 до f/16 за красиви изображения, когато снимате портрети и удивителна чистота на пейзажите. Предназначението и като портативна версия на огледално-рефлексните камери предлага обширен диапазон на ISO от 100 до 12800. Фотоапарата също така притежава 3 инчов подвижен LCD екран с 920k пиксела, осигуряващ ясно и детайлно наблюдение на изображението и позволяващ удобно снимане от различни ъгли, оптичен визьор, вградена светкавица и слот, който е съвместим с аксесоари като Speedlite, Macro Twin Lite или Macro Ring Light светкавици.

5Освен в стандартния JPEG формат, PowerShot G1X прави снимки и в професионалния 14-битов RAW формат за по-високо качество и прецизни ръчни корекции на изображението. Видео заспиването е в пълна резолюция 1080p HD (1920×1080 пиксела при 24fps). Това е огромна крачка напред от предишния модел G12, който записва видео в 720p максимална резолюция. От двете страни на слота за допълнителна светкавица има миниатюрни микрофони, с чиято помощ G1X записва двуканален стерео звук. Оптичният зум може да бъде използван по време на видео запис.

И в този модел Canon не изневеряват на себе си и са включили функцията за дистанционно принтиране на изображения. Освен това фотоапарата е снабден с HDMI изход за връзка с монитор, телевизор и дори проектор за показване на избрано съдържание – снимки или видео клипове.

В заключение можем смело да заявим, че Canon отново са надскочили себе си и своите конкуренти и предлагат на потребителите си техника от най-висок клас. PowerShot G1X е перфектен както за любители, така и за професионални фотографи. Той включва в себе си функционалността на огледално-рефлексен фотоапарат в тялото на компактна камера. Ако сте запален турист и искате да запечатате пътуването си в най-висока резолюция и качество, то Canon PowerShot G1X е вашият фотоапарат.

canong1x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*