НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Изберете българското – Баби от Пловдив плетат калъфи за смартфони и таблети
Изберете българското – Баби от Пловдив плетат калъфи за смартфони и таблети

Изберете българското – Баби от Пловдив плетат калъфи за смартфони и таблети

snug_essentials_team-e1365166031352

Снимка: entrepreneur.bg

На фона на проблемите с ниските пенсии и застаряващото население у нас, ентусиастите от Snug Essentials са си поставили за цел да откриват работни места не за програмисти или икономисти, а за колкото може повече български баби.

Екипът на фирмата развива онлайн бизнес като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат. Но не какво да е, а калъфи за смартфони, таблети и лаптопи, които след това продава по различни международни канали в интернет.

„Много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват. Затова решихме да използваме този интерес и да започнем да продаваме модерни и практични плетива в чужбина, чрез различни интернет канали”, разказва Петя Митева, основателка на Snug Essentials.

Фирмата разпространява плетените калъфи за дигитални устройства чрез своя профил в най-популярната глобална платформа за ръчно изработени стоки Etsy, чрез профилите си в eBay, Facebook и други интернет канали. Предстои и откриването на собствен онлайн магазин.

Към момента за Snug Essentials работят шест баби от град Пловдив и неговата околност, както и една в София, а плановете на екипа са скоро техният брой да се удвои. „Вече доказахме ефективността на този модел и се надяваме в бъдеще дейността ни да се разраства, а защо не и други предприемачи да започнат свои проекти в тази сфера”, добави Петя Митева.

Самите работнички също са много доволни. Те получават заплащането за труда си предварително, а целият риск, свързан с реализацията на продукцията, остава в Snug Essentials. Не по-малко важни за тях обаче са и високата оценка на труда им, както и фактът, че произведените от тях продукти се използват и се харесват на хората. Цената на плетено калъфче за iPhone е 10 долара.

snug_essentials_cover

2 коментара

  1. Желая да плета аксесоари за дребна и по едра техника.Плела съм дамски блузи,манта,луксозни шалове и др. за една фирма,които се продаваха в чужбина.

  2. Желая да плета аксесоари за дребна и по едра техника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*