НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Графични таблети Wacom Bamboo
Графични таблети Wacom Bamboo
Wacom Bamboo Fun Pen & Touch Small and Medium

Графични таблети Wacom Bamboo

Wacom е добре познат производител с иновативните си решения в сферата на графичните таблети и писалки, които имат за цел да направят всички видове дейности от скициране за разработка на видео игри до обработка и редактиране на изображения толкова лесно и интуитивно колкото е възможно. Марката създава различни видове интерактивни дисплеи и писалки със специализирано предназначение. Гамата Cintiq е насочена към аниматорите и дизайнерите, а серията Inkling е сбъдната мечта за всеки илюстратор, трансформирайки изображенията от мастило до дигитално съдържание с помощта на малка писалка.

Освен това, Wacom разполага със серия от таблети и писалки наречена Bamboo. Те са насочени към „нормалните хора”, които искат да навигират компютъра си с лекота, да улеснят своята работа в графичните програми за обработка на изображения като Photoshop. Неотдавна Wacoom ни представиха преправените и освежени модели от линията Bamboo, които впечатляват със своята отзивчивост.

2Новата серия се състои от Bamboo Pen & Touch (Manga), черен таблет с зеленикав кант с безжична писалка и четири бутона за лесен достъп и Bamboo Fun Pen & Touch, чиито системни характеристики са същите, а разликата идва от дизайна взаимстван от Apple MacBook и включения софтуерния пакет от Adobe Photoshop, Artrage и Corel Painter Essentials. Bamboo Fun Pen & Touch се предлага в два различни размера – Small (147мм x 92мм работно пространство) и Medium (217мм х 137 мм) работно пространство.

Тук ще разгледаме Bamboo Fun Pen & Touch Medium и ще го сравним с останалите модели. Комплекта се състои от таблет с четири бутона и работна площ и писалка.

Таблета5

Едно от големите предимства на графичния таблет, което трябва да бъде изтъкнато, е неговата супер отзивчива мултитъч работна площ способна да разпознава огромна гама от мултитъч движения с ръка, позволяващи лесна навигация из компютъра (PC и Mac). Таблета също така е снабден с набор от експресни бутони разположени от лявата страна. В началото те изглеждат не чак толкова полезни, но са лесно програмируеми спрямо потребителските потребности и спестяват доста време в процеса на работа. С компактните си размери от 352 x 209 x 11 мм и тегло 642 гр., той е лесно преносимо допълнение към лаптоп или настолен компютър. Дизайна му е супер стилен със заоблени форми, сребристо тяло и изискана черна лента за експресните бутони.

6Писалката

Електронната писалка е наречена Stylus и е наистина лека. Въпреки че изглежда леко по-тумбеста от стандартена мастилена писалка, тя е удобна и боравенето с нея е лесно. Тя е снабдена с иновативна технология чувствителна на натиск (1024 разпознаваеми нива) и работи без батерия. Курсора на мишката се управлява чрез плъзгане по работната площ, а кликването се получава с леко почукване. На тялото на писалката има два удобни бутона, които могат да бъдат програмирани за конкретни функционалности.

4Употреба

Въпреки че Bamboo Fun Pen & Touch изисква известно време, за да се привикне към употребата му, той прави обработката на изображения и рисуването удоволствие за потребителя. Мултитъч технологията е истинско улеснение за всеки, без значение за какво се използва – скролиране, увеличаване и намаляне на изображение или екран, завъртане, навигиране, водене на бележки и каквото още се сетите. Повърхността на таблета се чувства гладка, почти подобна на хартия, така че щом веднъж овладеете писалката, рисуването и скицирането се получава съвсем реалистично и естествено. Употребата му с графичен софтуер като Photoshop е истинско удоволствие, а за работещите в сектора замяната на мишка с писалка е реализирана мечта. Движенията са значително по-точни, а чувствителната на натиск писалка лесно удебелява диаметъра на използваната четка.

Ако се чувствате неуверен в управлението на Bamboo Fun Pen & Touch, можете да тренирате вашите умения с някои от специализираните приложения в комплекта, които ви дават нужната практика и ви позволяват да привикнете към усещането и ритъма на писалката.

Цената на серията Bamboo варира в рамките на 120 лв и 410 лв в зависимост от конкретния модел.

Модел Bamboo Pen&Touch Bamboo Fun Small Pen&Touch Bamboo Fun Medium Pen&Touch Bamboo Pen
Въвеждане с писалка Да Да Да Да
Докосване с пръсти Да Да Да Не
Размери  (Д x Ш x В) 278 x 176 x 11 mm  278 x 176 x 11 mm  352 x 209 x 11 mm 278 x 176 x 11 mm
Тегло 418 гр 419 гр  642 гр  395 гр
 Интерфейс  USB  USB  USB USB
Активна площ при докосване (Д x Ш) 125 x 85 mm 125 x 85 mm 190 x 130 mm
Активна площ при писалка (Д x Ш) 147 x 92 mm 147 x 92 mm 217 x 137 mm 147 x 92 mm
Разделителна способност при докосване 101.6 dpi 101.6 dpi 101.6 dpi
Разделителна способност при писалка 2540 dpi 2540 dpi 2540 dpi 2540 dpi
Точност при писалка ± 0.25 mm ± 0.25 mm ± 0.25 mm ± 0.25 mm
Точност при докосване ± 2.0 mm ± 2.0 mm ± 2.0 mm
Wireless да да да  не
Брой отчитания на състоянието, докосване 50 точки в секунда 50 точки в секунда 50 точки в секунда
Максимална височина на отчитане  при писалка 16 mm 16 mm 16 mm 16 mm
Дължина на кабела  1 м  1 м  1 м  1 м
Брой експресни клавиши 4  4 4
Включен software  Adobe Photoshop Elements 8, ArtRage 3.0  Adobe Photoshop Elements 9, ArtRage 3.0, Corel painter Essentials 4  ArtRage 2.6
Дизайн за разбота с лява и дясна ръка Да Да Да Да
Чувствителност на натиск на писалката  1024 нива 1024 нива  1024 нива  1024 нива

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*