НОВИНИ
Home / Лаптопи и Таблети / Бюджетни таблети PRIVILEG, PRESTIGIO и GoClever
Бюджетни таблети PRIVILEG, PRESTIGIO и GoClever

Бюджетни таблети PRIVILEG, PRESTIGIO и GoClever

Напоследък, в разрез с ширещата се световна икономическа криза, забелязваме все повече и повече хора държащи таблет в ръката. Таблетите са навсякъде – държат ги пътници в обществения транспорт, майки с деца в парка, таксиметрови шофьори, дори варненският митрополия прибягва към използването им. Тази тенденция е наблюдавана в целия свят, а анализаторите съобщават за постоянно разширяващия се пазар на „джобни компютри”. Това е така заради така наречените „бюджетни таблети”, които от една страна предлагат на по-ниска цена при приблизително същите параметри като скъпите си събратя, а от друга – принуждават скъпите марки таблети да намалят крайната си цена, за да останат конкурентно способни.

Най-разпространените „бюджетни таблети” на пазара са Prestigio, Privileg и GoClever. С ниските си цени, вариращи между 100 и 200 лв., те са идеални за начинаещите, а и не чак толкова начинаещи потребители. И трите марки използват операционна система Android, което им дава пълен достъп до приложенията (Apps), които са на разположение и на по-скъпите таблети (каталог над 600,000 приложения). Тук ще разгледаме по един модел на всяка от гореизброените марки и ще сравним системните им характеристики.

1GoClever TAB R76.2 е първият и най-евтин „бюджетен таблет”, на който ще се спрем. TAB R76.2 е със седем инчов TFT LCD капацитивен дисплей с максимална резолюция 1024×600. Процесора е Cortex A9 1.0GHz, а оперативната памет 512MB DDR3. Той разполага с 4 GB вградена памет и предна и задна камера по 0.3 MP. Снабден е с WiFi свързаност с интернет, а има възможност за 3G чрез свързване с допълнителен външен адаптер. В комплекта има калъф с клавиатура. Цената му е около 170 лв.

2PRESTIGIO MultiPad 7.0 е предложението на базираният в Р. Кипър разработчик PRESTIGIO. Дисплея е капацитивен TFT LCD седем инчов с резолюция 800×480. Процесора е A13 ARM Cortex A8 1.00GHz, а оперативната памет 512MB RAM. Разполага с 8 GB вградена флаш памет, като има слот за допълнителна карта памет до 32 GB. Камерата е само предна с резолюция 0.3 MP. Свързаността с интернет е безжична WiFi. Цената му е около 185 лв.

3PRIVILEG MID-7G Plus е българското предложение на пазара на „бюджетните таблети”. PRIVILEG е българска марка създадена през недалечната 2004 г. и съсредоточаваща дейността си в разработката на иновативни електронни устройства. MID-7G Plus разполага с 7 инчов капацитивен TFT LЕD дисплей с максимална резолюция 800х480. Процесора е VIA WM8850 1.2GHz, а оперативната памет – 1GB DDR3. Вътрешната, вградена памет е 8 GB, а има и възможност за допълнителна карта памет до 32 GB. Предната камера е VGA 0,3 MP, а задната – 2MP. Има WiFi свързаност и възможност за 3G посредством външен адаптер. Цената му е около 185 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*