НОВИНИ
Home / Забавление / Бъдещето е тук – Google обяви приставка за гласови команди в Chrome
Бъдещето е тук – Google обяви приставка за гласови команди в Chrome

Бъдещето е тук – Google обяви приставка за гласови команди в Chrome

Помните ли неостаряващата класика на Стенли Кубрик „2001: Космическа Одисея”, в която астронавта комуникира с бордовия компютър посредством гласови команди? 55 години по-късно гениалните идеи на сър Артър Кларк са на прага не само на осъществяване, но и на масовата им интеграция в ежедневието.

Вчера, 26 ноември, от Google обявиха, че работят по нова приставка към най-използвания браузър в света – Chrome, която дава възможност за гласово търсене на съдържание. Пригответе се в съвсем скоро време да общувате свободно с компютъра си.

Приставката се очаква около коледните и новогодишни празници. От Google шеговито обещават на домакините, забравили рецептата по средата на готвене, че няма да им се налага да си мият ръцете преди да търсят указанията за ястието в Интернет. Просто ще трябва да извикат “OK, Google” и желаните думи за търсене и резултата ще се визуализира мигновено.

Идеята на Google обаче не е насочена само към домакините, а цели да предразположи хората и да изгради навик в тях за гласово командване на устройствата. Зад гласово търсене в Google специалистите вижда и подготовка за предстоящата премиера на “Google Glasses” – компютъризирани очила работищи на принципа на така наречената „Добавена Реалност” (Augmented Reality).

По-подробно можете да се запознаете във видеото по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*